Tribunalul Prahova, decizie în dosarul Lukoil

12 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Tribunalul Prahova, decizie în dosarul Lukoil

"În baza art. 346 alin. 3 lit. c teza a II-a C.p.p., dispune restituirea către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a cauzei având ca obiect acțiunea penală pusă în mișcare în dosarul nr. 254/P/2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, cauză în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților: Bogdanov Andrey Iurevici (...), Rață Andrei (...); Duțu Dorel (...); Voinstev Alexey (...); Kuzina Olga (...); Dănulescu Dan (...); SC Petrotel Lukoil SA (...) și Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda (...)", se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Prahova, publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Decizia poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Dosarul Lukoil a fost trimis în judecată de procurorii PCA Ploiești la data de 3 august 2015, în acesta fiind deferite justiției SC Petrotel Lukoil Ploiești, acuzată de spălare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzată de complicitate la folosirea cu rea credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, dar și șase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploiești, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncți din cadrul societății de la Ploiești—Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Dănulescu, un membru al Consiliului de Administrație al Petrotel Lukoil, Andrei Rață, și contabilul șef Dorel Duțu.

Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunilor reținute în sarcina lor este în cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră