Trei dintre cei şapte violatori de la Vaslui sunt jucători de fotbal la aceeași echipă!

22 Iul 2015
Trei dintre cei şapte violatori de la Vaslui sunt jucători de fotbal la aceeași echipă!
Valeni este prezentata drept comuna vasluiana cu cea mai mare rata a infractionalitatii. Vestea violului comis de cei sapte tineri este dezbatuta pe toate fetele in toata tara. Se discuta in autobuz, la metrou, la coada de la banca, in sedintele de Guvern, iar pe Facebook s-a format o adevarata coalitie mondiala impotriva faptasilor.

Comuna in care Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani) este o adevarata tragedie. Cazul nu ar fi ajuns in atentia publicului daca nu s-ar fi dispus ca faptasii sa fie cercetati in stare de libertate. In localitatea aflata la 15 kilometri de Vaslui locuiesc 4.000 de suflete. Evident, acum cei mai cunoscuti sunt violatorii despre care vorbeste intreaga tara.

Trei dintre ei au fost insa in atentia “publicului” si inainte de comiterea violului. Petrica Bolboceanu, Silviu Avadanei si Ionut Boicu sunt jucatori in echipa locala de fotbal Viitorul Valeni. La finalul sezonului 2014-2015, formatia a incheiat sezonul regulat pe locul 7 in Seria Nord a Ligii a 4-a Vaslui, ratand prezenta in play-off. Dintre cei trei, doar Avadanei este titular incontestabil, el evoluand pe postul de mijlocas defensiv. “Bolboceanu joaca mijloc dreapta, iar Boicu este atacant, insa nu prea erau titulari la noi in echipa. Bolboceanu lucreaza in Bucuresti, pe santier, si venea rar acasa, iar Boicu a fost plecat in strainatate”, explica Mihai Rusu, consilier local si cel care se ingrijeste de Viitorul Valeni. Este uluit de cele intamplate. “Aveam meci in deplasare, nu-mi mai amintesc cu ce echipa si m-a sunat Bolboceanu. Mi-a zis ca este in tren, pe la Buzau, si ca vrea sa vina la meci, ca sa joace. I-am spus ca il astept, dar nu va fi titular. La 2-3 zile dupa meciul ala a izbucnit scandalul. Boicu stiu ca s-a intors in seara aia din Italia, si-a lasat geanta acasa si a plecat cu baietii ca sa bea un pahar. Atunci s-a intamplat totul”, sustine oficialul vasluian.

Mihai Rusu sustine ca a jucat fotbal de performanta, iar echipa locala de fotbal a aparut in urma cu patru ani, la dorinta localnicilor. “Oamenii din comuna stiu ca eu am jucat fotbal si au venit la mine si m-au rugat sa facem o echipa. Pe acesti trei baieti i-am luat de mana si i-am adus la stadion. Sunt jucatori de nivelul Ligii a 4-a. Cand i-am descoperit, nu stiau nici macar sa execute o aruncare de la margine. I-am considerat copiii mei. Erau tot timpul retrasi, introvertiti, niciodata nu faceau galagie sau scandal”, a declarat consilierul local din comuna Valeni.

Ca jucatori in echipa locala, trei dintre cei sapte violatori nu s-au remarcat niciodata suficient de tare incat sa ajunga sa fie subiect de transfer la o echipa cu pretentii din fotbalul vasluian. Bogdan Gheorghita, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Vaslui, nu isi aminteste ca Bolboceanu, Avadanei sau Boicu sa fi ajuns vreodata in fata Comisiei de Disciplina. “Vom discuta in Comitetul Executiv al AJF Vaslui despre o posibila excludere a lor din viata sportiva, insa mi-e teama ca masura asta sa nu fie considerata una populista. Eu sunt politist de meserie, stiu ce inseamna tot acest sistem. Ei nu au comis nici o abatere pe linie sportiva, dar am putea considera ca imaginea fotbalului vasluian este afectata”, marturiseste cel care conduce fotbalul vasluian din iunie 2014.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră