Transportatorii au respins propunerea ASF privind tarifele RCA pentru vehiculele de peste 16 tone

18 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Transportatorii au respins propunerea ASF privind tarifele RCA pentru vehiculele de peste 16 tone

"Parlamentul României, stimaţii noştri senatori şi deputaţi, nu credeţi că a sosit vremea ca acum, la sfârşit de mandat, să demiteţi tot consiliul ASF, acelaşi consiliu care, în frunte cu tovarăşul Mişu Negriţoiu, ne-a adus atâtea prejudicii financiare în privinţa taxei obligatorii RCA? Nu credeţi că organele abilitate ale statului ar trebui să se sesizeze din oficiu şi să cerceteze unde sunt cu adevărat toţi banii încasaţi din RCA? Să agreezi la Guvern, la data de 14 Septembrie, un tarif de referinţă la autovehiculele peste 16 tone, de aproximativ 6.200 lei/an, să prezinţi apoi, la o lună distanţă, un tarif de 7.540 lei/an, în care, în continuare pretinzi că profitul asiguratorului este de doar 1%, denotă faptul că ai o părere foarte proastă despre poporul român, denotă faptul că te crezi deasupra tuturor, chiar deasupra legii, când îţi permiţi să laşi să fim furaţi din condei", declară Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR, într-un comunicat. 

Transportatorii se declară în continuare nemulţumiți de valoarea finală la autovehiculele de peste 16 tone, spre deosebire de autobuze, autocare, microbuze, taxi, unde valoarea se apropie de realitatea anului 2015.

"Dacă pentru acelaşi produs, până acum plăteam sume de până la 22.000 lei/an nu înseamnă că acest tarif foarte mic, în comparaţie cu ce plăteam, relevă realitatea. Se pare că în continuare asiguratorii sunt protejaţi de ASF", se mai arată în comunicatul COTAR. 

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat luni, într-o şedinţă specială, Raportul cu privire la determinarea tarifelor de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse terţilor prin accidente de vehicule.

Tarifele maxime de primă RCA aprobate de Consiliul ASF

Astfel, transportatorii ar putea plăti o primă RCA de maximum 7.534 de lei pentru un autovehicul de transport marfă cu masa peste 16 tone în timp ce pentru autovehiculele de transport de persoane cu o capacitate de peste 40 de locuri prima maximă va fi de 6.600 lei. În cazul persoanelor fizice, pentru un autovehicul cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, al cărui posesor are vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, tariful de primă maxim este de 610 lei.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră