Traian Băsescu, audiat la Înalta Curte de Casație și Justiție

05 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Traian Băsescu, audiat la Înalta Curte de Casație și Justiție

La intrarea în sediul instanței, Băsescu a vorbit despre dosarele deschise pe numele lui în timpul mandatului fostului procuror general Tiberiu Nițu.

"Deschideri au fost multe. Spre exemplu acesta cu Șerb, a cerut procurorul general Nițu să fie deschis dosarul, s-a deschis. Procurorii de la Parchetul General au dat închidere. Azi, domnul ăsta de la Craiova a atacat neînceperea urmăririi penale dată de procurori. Mai e dosarul Mihăileanu, care a fost redeschis, deși fusese închis de aceeași instituție. Părerea mea este că Nițu a făcut un abuz, dar asta e viața. Din câte știu, încă un dosar, cel cu doamna Firea, încă nu mi s-a făcut nicio comunicare, dacă mai sunt inculpat sau nu. Un dosar prin care sunt acuzat de spălare de bani și ăsta e cel mai umilitor dosar pe care aș fi putut să îl am. Să acuzi un fost președinte de spălare de bani imediat ce și-a terminat mandatul arată și o lipsă de decență", a declarat fostul șef al statului.

Întrebat dacă se așteaptă să fie citat ca martor în dosarul fiicei sale, Ioana Băsescu, Băsescu a replicat: "Dacă vreți să discutăm despre dosarul fiicei mele, din câte știu, acea deja celebră instigare la abuz în serviciu este absolut jenantă ca și acuzație și fabricată, se vede că e fabricată de procurorul de caz".

În 2015, Parchetul General a deschis un dosar penal pe numele lui Traian Băsescu în legătură cu o declarație pe care acesta a făcut-o în 2007 în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcție. Dosarul a fost deschis pe baza unei plângeri depuse de Ioan Șerb.

Procurorii au închis dosarul, însă Ioan Șerb a atacat decizia procurorilor la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră