Teodora Maftei, mi-ai rămas datoare! Cu un autograf! Să ştii că îl aştept!

03 Noi 2015
Teodora Maftei, mi-ai rămas datoare! Cu un autograf! Să ştii că îl aştept!
Nu am cunoscut-o personal pe Teodora Maftei, dar mi-a rămas gândul la ea de cum i-am auzit povestea apărută pe reţelele de socializare sau pe bloguri postată de mulţi colegi, prieteni şi oameni care o cunosc. Vineri seara, Teodora Maftei, în vârstă de 36 de ani, editor la Pro TV, a fost rănită şi ea în „clubul groazei“, acolo unde a mers pentru a face fotografii. A fost prinsă şi ea, asemenea altor sute de tineri, în iadul nemilos al flăcărilor.



Luni seara urma să aibă lansarea unei noi expoziţii personale intitulată „London Unedited - a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei". Vernisajul s-a ţinut, însă fără Teodora care este momentan internată în secţia de terapie intensivă la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. Totuşi, la dorinţa familiei Teodorei Maftei, organizatorii expoziţiei acesteia au decis ca evenimentul să se desfăşoare conform programării iniţiale. „În urma discuţiei cu familia Teodorei, am decis împreună să ducem mai departe această expoziţie, pentru că şi Teo şi-ar fi dorit acest lucru. Vă invităm să ne strângem luni seară, de la orele 19.00, în semn de solidaritate şi să-i trimitem gândurile noastre pozitive. Expoziţia va fi una cu vânzare, iar toate donaţiile strânse în seara aceasta vor merge către familie pentru tratamentele ce vor urma", se spunea într-un anunţ publicat duminică pe pagina de Facebook a evenimentului. Aşa am ajuns la expoziţia Teodorei Maftei.

ASTĂZI TOŢI AM FOST TEODORA! 


A fost lume peste lume. Prieteni, oameni de presă, cunoscuţi sau oameni care i-au auzit povestea şi au rămas impresionaţi au ajuns la expoziţie. Aseară, mi-am dat seama că este un om cu adevărat deosebit, că, aşa cum spun cei care o cunosc este o luptătoare. Pe facebook-ul Teodorei, sunt sute de mesaje de încurajare, rugăciuni şi gânduri bune de la cei care o cunosc. Aflată la vernisaj, mama Teodorei Maftei, Viorica Maftei, a declarat: "Ce pot să vă spun?! Am fost şi astăzi la Teo, speram să fie bine, nu arată bine". "Numai ochii i se văd, nasul, gura, are faţa mai umflată şi asistenta i-a deschis ochii. Şi vă mulţumeşte prin mine", a mai spus aceasta. Fondurile strânse în urma vânzării fotografiilor vor fi folosite pentru tratamentul fotojurnalistei.

„Cand deschid ochii, primul gand este la tine. Sar din pat, cobor cate doua trepte sa ajung la computer sa aflu vesti despre tine. NU ca as avea nevoie, caci SIMT ca tu esti pe drumul cel bun, dar vreau sa prind "in direct" momentul cand cand ne vei zambi“, îi scrie o prietenă pe pagina de socializare.  

„Maftei, vezi ca tactu e in drum spre tine....ai grija cum te prezinti...atat iti spun!....si vezi ca acusi e ziua lui....sa vorbim ce-i facem cadou...bine?!.....hai te pup.....vorbim acusica....“, scrie Ion Viorel Maftei. Tot aseară, i-am admirat fotografiile prezentate la vernisaj, mai exact instantanee şi portrete realizate în Londra ce au putut fi achiziţionate. „Teodora este o luptătoare. Ştim că va trece cu bine peste acest moment. Este greu, dar sigur va reuşi. Ideea e că toţi cei care şi-au ales fotografii şi-au lăsat numerele de contact. Le vor primi, iar atunci când Teo se va face bine le va da şi câte-un autograf pe fotografia sau fotografiile alese“, povesteşte o prietenă de-a Teodorei.



TEODORA MAFTEI, O LUPTĂTOARE PRINTRE SUFERINŢE

Reporter, redactor, fotograf si blogger, Teodora Maftei a cutreierat lumea-n lung şi-n lat, surprinzând unele dintre cele mai frumoase imagini, o parte dintre acestea fiind publicate pe site-ul său, teo.photography, informează Pro TV.

Până la incendiul din clubul Colectiv, printre ale cărui victime se numără, Teodora Maftei a fost operată de şapte ori, din care de trei ori pe creier. Tânăra suferă de chist arahnoidian de fosă posterioară, o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă, care nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană. Din cauza aceasta, Teodora a avut şi o tromboză venoasă (i s-au spart două vene pe creier) şi a făcut o criză de epilepsie.
Din cauza problemelor medicale, Teodora nu avea voie să consume alcool, să fumeze, să bea cafea, să facă efort, să răcească, să stea la soare, să meargă în cluburi. "Şi nu am voie să mă enervez sau să plâng, dar nu-mi iese mereu treaba asta. Aaaa, şi aşa, ca între fete, nu pot să merg pe tocuri şi nu e indicat să ţin cură de slăbire, dar nici să mă îngraş nu trebuie. Dar, la urma urmei, toate astea pot fi mofturi", povestea aceasta.

Teodora, nu te cunosc personal, dar aseară şi acum când scriu aceste rânduri îţi înalţ în gând o rugăciune. Am auzit că eşti puternică şi ştiu că vei fi bine. Şi de data aceasta. Trebuie. Mie îmi eşti datoare. Cu un autograf! Şi cu un zâmbet! Le aştept. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră