#colectiv Mesajul cutremurător al unui tată:”Ce faci, Alex? Ești bine? (...) De 5 luni rostesc aceste întrebări în gând”

24 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
#colectiv Mesajul cutremurător al unui tată:”Ce faci, Alex? Ești bine? (...) De 5 luni rostesc aceste întrebări în gând”

A fost internat la Spitalul Municipal Universitar Bucureşti şi apoi transferat la Viena, cu o infecţie intraspitalicească dobândită în România. Reamintim ca, in urma tragediei din Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, 64 de persoane si-au pierdut viata. Mesajul postat de Facebook de Narcis Hogea, tatal lui Alex, contine un amestec de revolta si durere: "dar promit acum sa lupt cu toata puterea mea, pentru ca sufletul tau sa aiba linistea asta - ca au platit toti cei care au gresit atunci, toti cei care au refuzat sa te lase sa faci tot ce se putea face pentru viata ta", isi incheie parintele mesajul pentru fiul sau. 

"Salut, tati!
Ce faci, Alex? Esti bine? Ai nevoie de ceva?
Sunt intrebarile cu care incepeam orice discutie cu Tine, fata in fata sau la telefon. De 5 luni rostesc aceste intrebari in gand sau le scriu pe hartie. Ma impac uneori cu gandul ca te simti bine acolo unde esti, ca esti linistit si fericit, insa nu pot sa nu te intreb tot timpul daca te pot ajuta cu ceva... Astept un sem de la tine!

alex 2


Incerc sa te ajut acum doar cu rugaciunile catre Dumnezeu, pentru linistea si fericirea sufletului Tau.
Au trecut 5 luni de cand nu mai esti printre noi si viata fara tine este mult mai trista si mai saraca. Ne lipseste veselia si empatia Ta, altruismul Tau si, nu in ultimul rand, rasul Tau profund si curat. Ne ajuta Teodora care, desi Iti simte lipsa si ii este dor de Tine, ne da puterea de a trece peste momentele grele.
In martie i-am serbat Teodorei cei 10 ani impliniti, organizand o petrecere cu toti colegii ei, asa cum stii ca i-am promis acum cativa ani. Surpriza noastra a fost tortul, care a avut ca tema serialul ei favorit din ultima perioada, Alex&Co. Ti-a scris si tie o invitatie la petrecerea ei... La fel ca si ea, cred si eu ca ai fost si atunci langa noi, chiar daca nu te mai putem vedea.


As vrea sa stii ca, pe acest pamant rece si uscat de veninul omenesc, fostul primar anchetat de procuratura, in urma tragediei de la Colectiv, care in noiembrie si-a dat demisia de „onoare”, s-a razgandit intre timp. Duce acum ceea ce el numeste "o lupta pe viata si pe moarte” pentru a-si relua postul. Ironic, nu? Tie, voua, vi s-a refuzat sansa de a duce o lupta corecta pentru viata. "Smechierii” din sistem Ti-au luat dreptul de a lupta pentru viata ta cu toate armele disponibile in lumea asta. O parte dintre ei s-au „acoperit” intre timp de diplome si titluri si afirma peste tot ca, daca s-ar mai intampla o tragedie de acest gen, ei ar proceda la fel! Nu tata, nu te supara, este modul lor de a se apara.

al 3

Ceilalti, medicii ale caror nume le cunosti si tu probabil, pentru ca erau mereu langa tine, isi fac in continuare munca, atat cat pot si cat li se permite-n tara asta, fara sa astepte vreo lauda, vreo diploma de la cineva. Iti promit ca voi lupta pana cand vor plati toti cei care au gresit! Stii ca imi respect intotdeauna promisiunile. Din pacate nu am reusit sa onorez cea mai importanta promisiune pe care am facut-o vreodata - sa te aduc sanatos acasa de la Viena. Dar promit acum sa lupt cu toata puterea mea, pentru ca sufletul tau sa aiba linistea asta - ca au platit toti cei care au gresit atunci, toti cei care au refuzat sa te lase sa faci tot ce se putea face pentru viata ta. Iarta-ma pentru tot ce n-am reusit sa fac atunci si pentru tot ce ti-am gresit!  IARTA-MA... TATA". 

Citiți și:

ULTIMELE ZILE din viața lui PRINCE. Cumnatul artistului face DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE (VIDEO)


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră