SALT MORTAL LA CLINCENI. Povestea HANDBALISTEI care şi-a pierdut viaţa în timpul primului său salt cu paraşuta. ULTIMELE CUVINTE adresate colegelor de echipă

19 Oct 2015
SALT MORTAL LA  CLINCENI. Povestea HANDBALISTEI  care şi-a pierdut viaţa în timpul primului său salt cu paraşuta. ULTIMELE CUVINTE adresate colegelor de echipă
Tănăra  rănită în accidentul de paraşutism de la Clinceni a decedat la Spitalul Universitar duminică dimineaţa. Andreea Nica, portarul de 27 de ani al echipei de handbal feminin Unirea Slobozia, este cea de-a doua persoană care şi-a pierdut viaţa în urma acestui incident. Tânăra efectua primul său salt cu paraşuta, împreună cu instructorul Adrian Constandache, iar după ei a făcut saltul Dan Floroiu. Potrivit reprezentanţilor Aeroclubului Bucureşti, instructorul avea o experienţă de 4.000 de salturi, iar celălalt paraşutist, de circa 100 de salturi.

„Mă duc să sar, să mă descarc“

Andreea avea 27 de ani, juca pe postul de portar și era fiica președintelui secției de handbal a ialomițenilor.  Potrivit gsp.ro, sâmbătă, chiar înainte de saltul de agrement, echipa sa a terminat la egalitate, 28-28 cu SCM Craiova pe teren propriu, gazdele ratând o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde. Lucru de care Andreea a fost foarte afectată şi dezamăgită. Aşa că, a decis să facă saltul, din păcate unul cu final mortal, pe care şi-l programase de câteva luni bune. „A fost foarte afectată. M-a întrebat de ce ni se întîmplă nouă toate astea, pe final?", a povestit antrenoarea de la Unirea Slobozia, Victorina Bora, potrivit sursei citate.  „Mă duc să sar, să mă descarc“, au fost ultimele cuvinte pe care le-a adresat handbalista colegelor. 

Decesul Andreei Nica a fost anunţat şi pe contul de Facebook al clubului de handbal Unirea Slobozia. „Zi trista pentru CSM Unirea Slobozia.Jucatoarea noastra,Andreea Nica a decedat in urma unui accident de parasutism,petrecut pe Aerodromul Clinceni.In varsta de 27 de ani,componenta echipei a aparat mereu poarta Unirii cu daruire.Nu te vom uita niciodata.Dumnezeu sa te odihnească în pace“, este mesajul postat pe o reţea de socializare. 

Cum  s-a întâmplat  tragedia de duminică 


Accidentul de paraşutism a avut loc duminică dimineaţă, după ce instructorul Adrian Constandache a sărit în tandem cu Andreea Nica, iar la scurt timp a făcut un salt şi Dan Floroiu. Acesta din urmă ar fi avut probleme cu paraşuta, s-a apropiat prea repede de paraşuta cu care au sărit ceilalţi doi şi, în urma impactului, ar fi căzut toţi de la aproximativ 70 de metri înălţime.  Dan Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul accidentului. Andreea Nica a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a decedat câteva ore mai târziu, duminică după-amiază.

Instructorul de paraşutism Adrian Constandache, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind internat la secţia de Terapie Intensivă.  Potrivit reprezentanţilor Aeroclubului Bucureşti, instructorul Adrian Constandache avea o experienţă de 4.000 de salturi, iar Dan Floroiu, de circa 100 de salturi. Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, este de origine din Timişoara, unde a urmat cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud, el având doi copii. Soţia lui Adrian Constandache este instructor de paraşutism la Aerodromul Tuzla, ea fiind multiplă campioană naţională.  Accidentul este cercetat de poliţişti, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB) au deschis un dosar penal

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB) au deschis un dosar penal în legătură cu accidentul de la Aerodromul Clinceni, în care s-a început urmărirea penală cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranța zborului.

Potrivit unui comunicat al PCAB, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, duminică, pe Aerodromul Clinceni, județul Ilfov, s-a produs un accident aviatic, în care a fost implicat un avion proprietate privată, din care trei sportivi parașutiști au efectuat un salt.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră