Informaţii de ultima oră despre starea celor răniţi în incendiul din Colectiv

03 Noi 2015
Informaţii de ultima oră despre starea celor răniţi în incendiul din Colectiv
Mai multe victime ale incendiului din clubul Colectiv, internate în spitalele din Capitală, sunt în stare critică: doi, la Spitalul Sfântul Pantelimon, doi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", doi, la Spitalul Elias, cinci, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" și șase la Spitalul Militar. 
 
Bilanţul victimelor incendiului din clubul Colectiv a crescut numărul morţilor la 32 de persoane, după ce o tânără în vârstă de 27 de ani a pierdut lupta cu viaţa, în această dimineaţă, la Spitalul Pantelimon. Fata a decedat la ora 5.00 şi era unul dintre cei trei pacienți în stare critică.
 
Spitalul "Bagdasar-Arseni": Cinci pacienți sunt în stare critică
 
Cinci pacienți sunt în stare critică și alți patru în stare foarte gravă la Spitalul "Bagdasar-Arseni", a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale.
 
"Șase răniți în urma incendiului de vineri din club Colectiv sunt pe secție, 15 în terapie intensivă. Dintre cei 15, cinci sunt în stare critică, patru în stare foarte gravă și alți șase în stare gravă", a precizat medicul.
 
La "Bagdasar-Arseni" sunt 21 de răniți.
 
Spitalul "Grigore Alexandrescu": Doi pacienți în stare critică
 
În Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" se află doi pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubați, și trei în stare gravă.
 
"Sunt stabili deocamdată. Avem șapte răniți în total. Doi sunt intubați mecanic pe Terapie Intensivă. Tot pe această secție mai sunt încă trei. Cei trei sunt în stare gravă, dar stabilă, nu mai sunt intubați. Pe secție se află o arsură și o intoxicație care probabil că va fi externată", a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, medicul Raluca Alexandru.
 
Ea a spus că cel de-al șaptelea pacient, în vârstă de 15 ani, a fost adus luni la Spitalul "Grigore Alexandrescu" de la Spitalul "Sf. Ioan".
 
"Este vorba de un băiat de 15 ani, a venit și el intubat, ventilat mecanic, problema lui este pulmonară în mare măsură", a mai spus Raluca Alexandru.
 
Spitalul Elias: Opt pacienți au fost detubați, alți doi sunt în stare critică și gravă
 
Opt pacienți din cei 10 aflați în Secția de terapie intensivă a Spitalului Elias în urma incendiului de la clubul Colectiv au fost detubați, a spus managerul unității medicale, Doina Dimulescu.
 
Potrivit acesteia, prognosticul în cazul celor opt răniți detubați rămâne încă imprevizibil.
 
"Din cei 10 au mai rămas doi bolnavi intubați. Opt pacienți au fost detubați, prognosticul este imprevizibil încă, suntem prea aproape, chiar dacă au fost detubați. Cei opt (...) respiră mai bine, situația lor este cât de cât echilibrată, dar nu avem încă certitudinea că vor rămâne așa. Evoluții proaste pot să apară și mai târziu. În stare critică și gravă sunt cei doi răniți intubați. Sunt în continuare în terapie intensivă 10 pacienți", a afirmat Dimulescu.
 
Ea a spus că, pe lângă cei 10 pacienți aflați în Secția de terapie intensivă, alți patru sunt internați pe secția de chirurgie, în total la Spitalul Elias aflându-se 14 răniți.

Spitalul Militar Central: Șase pacienți sunt în stare critică și foarte gravă
 
Managerul unităţii medicale, Florentina Radu Ioniţă, a anunţat, în această dimineață, că șase pacienţi internaţi la Terapie Intensivă sunt în stare critică și foarte gravă.
 
Medicul a mai spus că situaţia pacienților critici se poate schimba oricând, pentru că aceştia au arsuri de căi respiratorii, precizând că toţi au până în 30 de ani. 
 
La Spitalul Militar Central sunt internaţi 12 răniţi în incendiul de vineri seară din clubul Colectiv.
 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră