TRAGEDIA din Colectiv: 32 de morți! În această dimineață a murit o tânără de 27 de ani

03 Noi 2015
TRAGEDIA din Colectiv: 32 de morți! În această dimineață a murit o tânără de 27 de ani
Încă o persoană rănită în incendiul devastator din clubul Colectiv a pierdut lupta cu viața. Este vorba despre o tânără în vârstă de 27 de ani, care era internată la Spitalul Sfântul Pantelimon.

"Din nefericire, confirmăm decesul în cursul acestei dimineață, în jurul orei 5:00. Tânăra de 27 de ani a fost adusă la noi cu arsuri de peste 50% pe suprafața corporală și pe căile respiratorii, care erau arse total. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic. La spitalul nostru mai sunt internați patru pacienți, dintre care doi în stare foarte gravă", a declarat Fiorela Mitoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalui Sfântul Pantelimon.

Numărul celor în stare gravă şi critică rămâne de ordinul zecilor, mulţi tineri rămânând internaţi în secţiile de terapie intensivă ale celor 12 spitale bucureştene, intubaţi şi ventilaţi mecanic. 
 
Directorul medical al Spitalului Universitar, doctorul Dragoş Daviţoiu, a explicat că medicii curanţi îi monitorizează şi etapizează tratamentul arsurilor, ei hotărăsc ce intervenţie chirurgicală se face, când se face, sunt pansaţi, sunt toaletizaţi, sunt trataţi, terapia de susţinere a funcţiilor vitale continuă fără oprire.
 
Comandantul Spitalului Militar, medicul Florentina Radu, a declarat ieri că se aşteaptă ca în zilele următoare unii pacienţi să intre în insuficienţă renală din cauza metabolizării produşilor toxici care vor ajunge în rinichi, situaţie valabilă în toate spitalele. Cel mai mare pericol este acum suprainfecţia şi de aceea recomandă limitarea vizitelor.

Există şi veşti bune. Zece pacienţi au avut o evoluţie favorabilă, aşa încât au fost externaţi pe parcursul zilei de luni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră