TRAGEDIA COLECTIV. Şefii ISU Bucureşti-Ilfov, suspendați din funcţii. Cioloș: Nu mai au ce căuta în sistem!

25 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
TRAGEDIA COLECTIV. Şefii ISU Bucureşti-Ilfov, suspendați din funcţii. Cioloș: Nu mai au ce căuta în sistem!

UPDATE 12:08 - Premierul Dacian Cioloș i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, să demită conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București și a afirmat că șefii instituției "nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare".

"Vă rog să confirmați că cei de la conducerea ISU București au fost demiși și că nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare pentru că e păcat ca din cauza unor astfel de comportamente săpăm la credibilitatea unei instituții care se află în prima linie a serviciului public. Am înțeles că a fost suspendată conducerea, vreau să mă asigur că este demisă și că niciodată cei care au fost la conducerea ISU București nu se mai pot întoarce. Știu că sunt niște reguli la militari, dar vreau să mă asigur că cei care au fost la conducerea ISU nu mai au ce căuta în sistem", i-a transmis Cioloș ministerului Tobă, la începutul ședinței de guvern.

..............................

Conducerea ISU Bucureşti-Ilfov a fost suspendată, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Potrivit unui comunicat, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primir, ieri, o sesizare din partea mass-media care semnala existența unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica Pionierul — etaj 1 și Club Colectiv (pentru zilele de 25 și 26 septembrie), anterior producerii tragediei din data de 30 octombrie.

Citește și DOCUMENTUL care ar putea schimba soarta anchetei în dosarul tragediei de la COLECTIV. Ce au găsit anchetatorii sub o casă de marcat

"La primirea sesizării, inspectorul general al IGSU a informat șeful DSU, care a dispus în regim de urgență efectuarea unei verificări la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Din datele preliminare reieșite în urma verificării a rezultat faptul că documentul a fost identificat în corespondența primită de IGSU la data de 23 septembrie 2015, în jurul orei 23,30. Întrucât soluționarea documentului era de competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, acesta a fost redirecționat unității în cauză, în dimineața zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare și măsuri", se precizează în comunicatul IGSU.

De asemenea, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au fost transmise două adrese către organizatorul evenimentului — Emagic — fără a rezulta că au fost efectuate verificări la fața locului.

"Pentru asigurarea obiectivității activităților de verificare, până la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispoziție a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. În cursul zilei de astăzi, inspectorul general al IGSU va desemna o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unității", informează IGSU.

"În cursul zilei de astăzi, inspectorul general al IGSU va desemna o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unităţii”, se mai arată în comunicat. (Veronica Micu)

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră