TRAGEDIA COLECTIV. Bilanţul a ajuns la 53 de morţi. Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity, s-a stins pe aeroportul din Paris

12 Noi 2015
TRAGEDIA COLECTIV. Bilanţul a ajuns la 53 de morţi. Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity, s-a stins pe aeroportul din Paris
Bilanțul tragediei din Colectiv a ajuns la 53 de morți, după ce basistul Alex Pascu, liderul grupului Goodbye to Gravity, a murit în aeronava SMURD care l-a transportat la Paris. Alţi doi tineri au murit, noaptea trecută, la Sptalul de Urgenţă Floreasca. 
 
Ieri dimineaţă, un alt tânăr rănit în Colectiv a pierdut lupta cu viața chiar de ziua lui. Vlăduţ Roberto Andy avea arsuri de gradul II şi III pe corp şi fusese transportat, duminică, în Marea Britanie pentru o nouă şansă la viaţă. Andy ar fi împlinit ieri 19 ani.

În spitalele bucureștene sunt internate 72 de persoane rănite în incendiul de la club Colectiv, dintre acestea 18 fiind în stare critică și gravă. 
 
Potrivit unui comunicat al ministerului Sănătăţii, la Spitalul de Arși sunt internați 14 răniți, la Spitalul 'Bagdasar Arseni' — 13, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' — 6, la Spitalul 'Sf. Ioan' — 5, la Spitalul Elias — 6 răniți, la Spitalul Militar Central — 7, la Spitalul 'Sf. Pantelimon' — 2 pacienți, la Spitalul de Urgență din București — 6, la Spitalul Universitar — 8, la Spitalul 'Dimitrie Gerota' — 2, la Spitalul 'Agrippa Ionescu' — 2, iar la Spitalul 'C. C. Iliescu' — unul. 
 
Ministerul Sănătății precizează că 35 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate: în Austria — 2 persoane în stare stabilă, în Belgia — 8 persoane în stare stabilă (toți sunt programați în această săptămână la intervenții chirurgicale), în Olanda — 8 persoane dintre care două au decedat, iar șase se află în stare stabilă, în Germania — 4 persoane (două au plecat pe cont propriu, iar alte două au fost transferate în cursul zile de ieri), în Marea Britanie — 9 persoane, dintre care trei au murit și alte 6 persoane sunt în stare stabilă, în Norvegia — o persoană stabilă, în Israel — 3 persoane, dintre care una a murit, o alta se află în stare stabilă și o a treia în stare instabilă transferată în ATI. 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră