Ministrul Nicolae Bănicioiu: Era o nebunie să transportăm în străinătate în acea noapte răniți, 90 dintre ei fiind în stare critică. Însemna să-i omorâm!

08 Noi 2015
Ministrul Nicolae Bănicioiu: Era o nebunie să transportăm în străinătate în acea noapte răniți, 90 dintre ei fiind în stare critică. Însemna să-i omorâm!
 Ministrul Nicolae Bănicioiu, invitat la Antena 3, a declarat că era o nebunie transportarea răniților de la clubul Colectiv în străinătate, în noaptea tragediei, 90 dintre ei fiind în stare critică. De asemenea, ministrul Bănicioiu i-a apărat pe medici, care au făcut eforturi uriașe pentru a face față valului de răniți, aplicând întocmai protocoale care sunt valabile în toate țările UE. Ministrul Bănicioiu a spus: Mă deranjează și sunt dezamagit că toată supărarea unora tinde să fie orientată spre o anumită breaslă, medicii, care are nu merită. Pentru orice pacient ei se bat, nu numai pentru răniții de la clubul colectiv. A fost o mobilizare extraordinară de la intervenția SMURD într-o oră erau  în spitale toți și spitalele s-au adaptat pentru 180 de răniți dintre care mulți foarte grav. Belgienii au laudat puterea de adaptate a spitalelor pentru acest val de răniți.

În noaptea tragediei, precizează ministrul Bănicioiu, medicii s-au consultat, au cerut ajutor de la colegi, medici din străinătate. Pentru că lumea medicală interacționează. În noaptea dramei s-au pus în practică protocoalele, valabile în UE. Am preferat să asigurăm transportul răniților.  Era o nebunie să credem că putem transfera în noaptea tragediei acești pacienți. Însemna să-i omorâm, 90 dintre ei erau în stare critică cu leziuni interne si nu puteam lua decizii fără a ține sema de ce spun doctorii. Ei au fost confirmați în totalitate de doctorii străini. Uitați-vă la ce a declarat specialistul belgian!

Ministrul Bănicioiu a declarat că, dacă nu aveam de doi ani programul de terapie intesivă și pacienți critici, România nu-și putea pune problema să facă față unei asemenea situații. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră