Teodor Meleșcanu, audiat la DNA: "Este un dosar pentru o urmărire in rem în legătură cu posibile infracțiuni"

04 Sep 2015
Teodor Meleșcanu, audiat la DNA:
UPDATE 10:25 - Teodor Meleşcanu a fost chemat pentru a da explicaţii în legătură cu un dosar privind achiziţia de aparatură medicală la Spitalul Militar din Bucureşti. Contractul vizează o achiziţie din 2007 - 2008 la Spitalul Militar din Bucureşti, instituţie medicală în subordinea Ministerului Apărării. La conducerea spitalului, la vremea respectivă, era medicul Ioan Sârbu, care conducea şi Direcţia Medicală din Ministerul Apărării.
 
În acest dosar se fac cercetări in rem, fiind verificate posibile fapte de abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Nicio persoană nu este pusă sub învinuire.
 
”Dacă aș fi încălcat legea nu m-ar fi chemat ca martor. Este un dosar pentru o urmărire in rem în legătură cu posibile infracțiuni”, a declarat Teodor Meleșcanu la ieșirea de la sediul DNA. 
.......................................
 
Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe și șef al Serviciului de Informații Externe, s-a prezentat, în această dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Meleșcanu, care nu a venit însoțit de un avocat, a fost audiat în calitate de martor într-un dosar în care este implicat un medic militar. 

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba de generalul Ioan Sîrbu, fost șef al Spitalului Militar Central din București și fost șef al Direcției Medicale din Ministerul Apărării Naționale.

Știre în curs de actualizare

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră