Teme mai puţine pentru acasă. Ordinul fără sancţiuni a fost semnat

06 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Teme mai puţine pentru acasă. Ordinul fără sancţiuni a fost semnat

"Ordinul este semnat. A fost o mică confuzie în spaţiul public, pentru că ordinul nu este încă postat pe site-ul ministerului, dar ordinul este semnat de săptămâna trecută, chiar înainte de mica vacanţă pe care am avut-o înainte de 1 decembrie. (...) Ei bine, părinţi ne-au scris oarecum îngrijoraţi, crezând că am renunţat la această idee şi că de fapt am vrut să testez cum stau lucrurile şi că am spus ceva care nu corespunde realităţii. Nu, ordinul există şi ordinul a fost semnat şi urmează să fie şi postat pe site-ul ministerului", a declarat Mircea Dumitru la RFI.

Conform acestui ordin, în învăţământul primar timpul destinat temelor nu va depăşi o oră, excepţie făcând clasa pregătitoare, în timp ce elevii de gimnaziu nu trebuie să aloce mai mult de două ore temelor pentru acasă. Elevii de liceu nu vor fi prinşi în acest ordin.

Mircea Dumitru a precizat că ordinul nu conţine sancţiuni. "Nu este un ordin care să aibă caracter punitiv, adică să fie nevoie să fie asociat şi unor sancţiuni, pentru că ordinul nu este respectat. Pornim de la o idee care are o foarte bună argumentare în momentul de faţă care vine din partea psihologilor care se ocupă de educaţie şi de dezvoltarea copilului (...). Şi putem vedea că specialişti din diverse zone culturale, nu vorbim numai de Europa, ci şi de SUA, de Asia, atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă supraîncărcarea cu teme şi cu activităţi şcolare, care sunt obligatorii pentru copil în afara programului şcolar obişnuit", a explicat ministrul Educaţiei.

Mircea Dumitru a mai spus că programele şcolare ca şi manualele sunt foarte încărcate şi susţine ideea unor manuale care "să fie mai vii, mai alerte, mai bine făcute, mai bine structurate".

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră