TAROM va opera un zbor către Istanbul. Recomandarea făcută de compania aeriană

16 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
TAROM va opera un zbor către Istanbul. Recomandarea făcută de compania aeriană

"Operăm zborul RO 263/4, care pleacă la ora 16:25. Zborul de întoarcere de la Istanbul va prelua și pasagerii zborului RO 262, de azi dimineață. Recomandăm pasagerilor TAROM să se adreseze echipei care se află la poarta G17, în zona de check-in, sau, dacă se află în zona de tranzit, în proximitatea ghișeului central de informații (lângă Cafe Nero)", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al companiei, Georgeta Dinu.

Potrivit site-ului Companiei Naționale Aeroporturi București, şase zboruri din și către aeroportul Ataturk au fost anulate sâmbătă, după tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri seară în Turcia.

Este vorba despre trei curse care urmau să decoleze astăzi, două aparținând companiei Turkish Airlines, iar una operatorului aerian român TAROM. Aeronavele urmau să decoleze la orele 5:55 și 10:00 (Turkish Airlines) și la 8:35 (TAROM).

De asemenea, și la Sosiri figurează trei curse anulate, care ar fi trebuit operate de aceleași companii aeriene. Este vorba despre zborul TK 1041 (Turkish Airlines), cu sosire pe Aeroportul Henri Coandă la ora 01:25, zborul TK 1043 (Turkish Airlines), sosire 5:55, și zborul RO 262 (TAROM), sosire la 11:55.

Organizația europeană pentru securitatea navigației aeriene (Eurocontrol) a anunţat că toate cursele aeriene internaționale de pe aeroportul Ataturk din Istanbul ar putea fi reluate curând.

MAE le recomandă turiștilor și celorlalți cetățeni români aflați pe teritoriul Turciei să nu părăsească locațiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, și să se informeze în permanență asupra evoluției situației interne.

Cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele

+90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Citiţi şi:

Premierul turc AMENINŢĂ: Orice ţară care îl adăposteşte pe clericul Gulen va fi în RĂZBOI cu Turcia!

IMAGINI ŞOCANTE. CNN Turk a fost luat cu asalt de militari! Jurnalişti de la Hurriyet, luaţi ostatici de soldaţi înarmaţi (VIDEO)

Puci în Turcia: 60 de morţi la Ankara şi Istanbul. Erdogan: "Rămân alături de poporul meu, nu plec nicăieri" (VIDEO)

Ponta: Oamenii simpli care au iesit în stradă au salvat Turcia de dictatură

Celulă de criză la MAE român, din cauza situaţiei din Turcia. Numere de telefon în caz de urgenţă

VIDEO. Tanc trecând peste mașini pe străzile Istanbulului

Explozie puternică la Ankara. Elicoptere şi avioane ale Armatei survolează capitala turcă

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră