Tarom May Day! May Day! May Day! 

15 Noi 2023
Tarom May Day! May Day! May Day! 

 Sindicatul Unit Tarom ȘUT a transmis astăzi tuturor angajaților companiei o informare cu privire la efectele aplicării noii Legi a austerității 226/2023 

Pe scurt efectele directe și imediate sunt următoarele:
- veniturile personalului navigant vor fi diminuate în proporție de 50-60%,
- salariile angajaților pot ajunge la maxim 80% din valoarea lor actuală, cumulate cu sporuri, bonuri de masă, bonuri de benzină, ore suplimentare, ore de noapte etc,
- valoarea bonurilor de masă nu poate depași 450 lei.

În acest moment piloții au declarat că nu vor mai discuta nimic cu nimeni în clipa în care primul leu le va fi fost luat în baza acestei legi. 
Autoritățile mereu uită că situația companiei nu se datorează piloților care în ultimii trei ani au adus practic bani de acasă pentru a contribui la supraviețuirea companiei.

Pentru că informațiile sunt manipulate mereu, prezentăm câteva dintre sacrificiile piloților: 
Acceptarea unui sistem dualist de plată bazat pe salariu mic în lei și impozitat cu 16% dar și taxat cu 32% pentru CAS și CASS ( 6400 lei fiind salariul fără sporuri a unui pilot comandant) și diurne în valută neimpozabile care produc un venit mediu net lunar de doar 4.500 euro în condițiile în care un copilot la Wizzair câștiga net 7000 euro lunar, iar un comandat peste 10.000 euro! 
Aceasta deoarece grație managementului de tip corporatist și politic impus, dar fără pic de experiență în aviație,Tarom a înregistrat și înregistrat pierderi enorme.

 Planul de redresare al Price Waterhouse and Cooper pentru care s-au plătit sume enorme și a fost făcut de personal fără nici o legătură sau cunoștiințe cu aviația, nu a produs decât pagube companiei, Tarom ratând intrarea pe profit mult trâmbițată de acest plan.
Se pune normala întrebare Quo Vadis Tarom pentru că aceasta se scufundă mai repede decât Titanicul. 
Și iar o să se spună de către vreun flăcău imagine de reclamă la whisky ca acolo sunt banii dumneavostră stimați cetățeni și contribuabili români!

 

 

Cezar Osiceanu

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră