Tăriceanu, la DNA. Fostul premier este audiat în dosarul lui Bogdan Olteanu

15 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Tăriceanu, la DNA. Fostul premier este audiat în dosarul lui Bogdan Olteanu

"În această dimineață, la ora 9,00, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, a fost invitat la DNA. Invitația a fost trimisă cu două zile în urmă, dar președintele Senatului nu a făcut-o publică pentru a vedea dacă DNA continuă să scurgă informații spre presă în scopuri propagandist-electorale. Presa a aflat și este prezentă la DNA înaintea audierii. Așa cum s-a întâmplat și în situații anterioare, similare, președintele Senatului nu va face declarații presei la DNA", se arată într-un comunicat al Senatului.

Procurorii îl acuză pe Olteanu de trafic de influenţă, susținând că, pe vremea când acesta era preşedinte al Camerei Deputaţilor, între 2006 și 2008, ar fi luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu şi ar fi beneficiat de sprijin electoral din partea acestuia, totul pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Liviu Mihaiu ar fi urmat astfel să servească intereselor pe care Sorin Ovidiu Vântu le are în acea zonă, mai spun procurorii.

Bogdan Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 1 septembrie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră