Tânarul tată care a sfidat ordonanțele militare se mută în casă nouă

09 Apr 2020
Tânarul tată care a sfidat ordonanțele militare se mută în casă nouă

Cu toții am rămas marcați de povestea proaspătului tătic care a decis să încalce ordonațele militare în vigoare ca să poată ajunge la soția sa, proaspătă mamică, ca să-și cunoască fiul. Povestea lui a devenit virală în zile consecutive: în prima zi ca o sfidare a legilor, acesta traversând orașul călare, apoi ca un exemplu demn de urmat: a ales să riște orice pentru a ajute la soția sa internată în spital pentru a-i duce alimente. Doamna Ciobotariu tocmai născuse al treilea copil, un băiețel, și avea nevoie de alimente, iar soțul ei nu a dezamăgit-o. Și-a luat calul, prietenul lui de nădejde și a traversat Iașiul ca să ajungă la ea.

După această relatare a evenimentelor, a venit o nouă știre în urma căreia aflăm că tânărul de doar 22 de ani a decis să ajute și alte familii nevoiașe din puținul pe care îl primise ca ajutor din partea oamenilor impresionați de gestul său. Și cum nicio faptă bună nu rămâne fără o recompensă pe măsură, astăzi, tânara familie a primit în dar o casă.

În ajutorul lui Sergiu a sărit luptătorul Cătălin Moroșanu. Prin intermediul postărilor din social media aflăm demersul său:

”Pentru că mi-am dorit să vă ofer informații concrete, pot să vă anunț că, de astăzi, Sergiu și familia lui au o casă a lor. O casă cu trei camere și bucătărie, îndeajuns pentru ca el, soția și cei trei copii să locuiască în condiții decente. Am avut în total, 42.600 de euro toți banii.

Și, ca să vedeți cum lucrează Divinitatea prin oameni. După aproape o săptămână în care am căutat o mulțime de variante pentru o casă, am găsit cea mai bună opțiune la familia Pîslaru din Valea Ursului. O familie cu 5 copii, care avea la rându-i nevoie de bani deoarece își dorea să se mute într-un alt județ.

Oameni cu credință în Dumnezeu, care aflând povestea lui Sergiu, au hotărât ca în prețul casei, de 37.000 de euro, să lase și mobilierul.

Astfel, după ce astăzi au semnat actele de vânzare-cumpărare, Sergiu și familia lui se vor muta de mâine și vor începe o viață nouă la numai câțiva kilometri de municipiul Iași.

Fiindcă nu puteam să uităm de calul care l-a dus pe Sergiu la maternitate, acesta va avea un grajd al său în grădina din spatele casei. O casă pe care noul proprietar nu are voie să o înstrăineze în următorii cinci ani. Mulțumesc Jon Păduraru și biroului notarial Iulia Păduraru pentru că ați acceptat să întocmiți actele pro bono, altfel ar fi însemnat costuri suplimentare.

Și pentru că în cont au mai rămas strânși de voi 5.600 de euro (27.900 de lei), acești bani vor rămâne la dispoziția lui Sergiu pentru a-l ajuta în startul unei noi vieți.

În aceste vremuri grele, am fost impresionat de oamenii simpli care s-au implicat pentru a-l ajuta pe Sergiu. Din puținul lor, au arătat că românii sunt oameni puri și împreună putem reuși tot ceea ce ne propunem. Mă înclin în fața voastră, oameni buni Sergiu vă mulțumește din suflet!”, completează Cătălin.

  

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră