Pacienta decedata la SUUB, identificată după un rest de cizmă

31 Oct 2015
 Pacienta decedata la SUUB, identificată după un rest de cizmă
Doctorul Sivia Nica, șefa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București, a avut o noapte de medicină de front. Am mai avut accidente colective, cu victime multiple, dar niciodată atât de mulți răniți, într-o stare gravă și foarte gravă. În această dimineață, la SUUB erau 24 din 25 de răniți internați. 10 dintre aceștia se află la terapie intensivă, din care 9 intubați.  Restul sunt repartizați la secții de chirurgie și UPU.
Dr Nica ne-a precizat că 4-5-6 răniți sunt într-o stare foarte gravă, în terpaie intesivă, dintre care unul dintre aceștia este din Germania.

Se știe că o pacientă a decedat la scurt timp după ce a fost adusă la SUUB. Era cu arsuri grave, cu fața de nerecunoscut, desfigurată, fără haine, desprinse instantaneu de pe trupul ei în teribilul incendiu. Identificarea ei a fost un coșmar. În noaptea neagră de vineri spre sâmbătă, părinții disperați încercau aproape imposibilul.

Am scotocit printre resturile de haine în speranța că vom găsi ceva care să-i ajute pe părinți să-și identifice fiica. La un moment dat, tatăl a zărit un cercel, dar nu era foarte sigur.Probabil, mai spera că nu este fiica lui cea întinsă în fața lui, fără viață, cu  arsuri severe pe tot trupul. În final, după clipe lungi, dramatice, cu ajutorul unui rest dintr-o cizmă sfâșiată, mama a reușit să-și identifice fiica, povestește dr. Nica  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră