Sute de mii de oameni nu au acces în instituții, din cauza lipsei rampei de acces. Reacția Avocatului Poporului

16 Oct 2015
Sute de mii de oameni nu au acces în instituții, din cauza lipsei rampei de acces. Reacția Avocatului Poporului
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează verificări cu privire la absenţa în multe instituţii publice sau private a rampelor de acces necesare persoanelor cu handicap, relatează agenția Rador.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, sesizarea vizează posibila nerespectare a Articolului 50 din Constituţie referitor la protecţia persoanelor cu handicap.

Avocatul Poporului precizează că reacţia a fost determinată de un reportaj tv, din care rezulta că sute de mii de oameni nu pot intra într-o instituţie din cauza lipsei rampelor de acces sau a bordurilor prea înalte şi, de asemenea, că mijloacele de transport sunt inaccesibile persoanelor cu dizabilităţi.

Conform sursei citate, vina o poartă Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (A.N.P.I.S.) care nu este în stare să controleze situația. Deși, încă de la aderarea la UE, au existat promisiuni că vor fi respectate drepturile persoanelor aflate în scaun cu rotile, există încă multe magazine, bănci și policlinici care ignoră legea, pentru că nimeni nu le sancționează.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră