Surparea de teren din zona stației Eroilor ar fi...normală. Costescu: astfel de fenomene au loc oriunde în lume

13 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Surparea de teren din zona stației Eroilor ar fi...normală. Costescu: astfel de fenomene au loc oriunde în lume

Fenomenul tasărilor de teren în zona stației de metrou Eroilor pare stabilizat, ele apărând atunci când se sapă o galerie, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Potrivit acestuia, astfel de fenomene au loc oriunde în lume, cazuri asemănătoare fiind semnalate în Barcelona sau Londra.

"Sunt accidente tehnice care se întâmplă oriunde în lume. Au fost în Barcelona, au fost în Londra accidente similare. Ele sunt, pur și simplu, incidente tehnice în cursul derulării normale ale activității. Evident că sunt chestii nedorite pe care nu le vrem și, atunci când avem și case în zonă, situația este mai complicată. Locuitorii de acolo au fost evacuați — este procedura de urgență care se aplică sub formă de măsură asiguratorie — și ei sunt cazați pe cheltuiala constructorului la unul dintre hotelurile din apropierea caselor", a explicat ministrul.

Şeful de la Transporturi a solicitat constructorului să angajeze imediat o echipă care să monitorizeze nu numai deplasările, ci și să identifice eventual alte goluri sub carosabil în zona care ar putea fi afectată.

"Este doar o măsură asiguratorie, practic noi ne așteptăm să nu găsim nimic acolo, dar, ca să avem siguranța tuturor oamenilor din cartier, o să venim cu aceste măsurători care să fie prezentate. Aceste fenomene se întâmplă tot timpul când se sapă o galerie. Studiile topo se fac de obicei pe canalul de excavație. Sunt, evident, mai ales într-un oraș cu o istorie mare, cu mai multe straturi de construcție pe sute de ani deja, sunt zone care nu sunt controlate. Am găsit caverne, am găsit construcții subterane, am găsit zone de nisip. Toate aceste zone se mișcă. Ceea ce ne dorim este ca, după apariția acestor fenomene, să le oprim, să le controlăm, să le remediem și, mai departe, să securizăm zona și să continuăm proiectul în condiții de siguranță pentru cetățeni", a adăugat Costescu.

Click aici pentru mai multe informatii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră