Sunteţi curioşi cum arăta Bucureştiul anilor 30? Din această sâmbătă, oricine îl poate vizita

31 Iul 2015
Sunteţi curioşi cum arăta Bucureştiul anilor 30? Din această sâmbătă, oricine îl poate vizita
"Cu bastonul prin București", un inedit program de descoperire a istoriei Capitalei, începe sâmbătă dimineața. Aflat la a şasea ediţie, proiectul se va desfășura în perioada 1 august — 13 septembrie, în fiecare sâmbătă și duminică.

Traseul-cultural va avea ca punct de plecare Cercul Militar Național, sâmbătă de la ora 11,00 și duminică de la ora 18,00. Participarea la traseul cultural este gratuită.

În această ediţie, "Cu bastonul prin București" abordează perioada anilor '30, "anii nebuni ai orașului, consumați pe ritmuri alerte de jazz, ani cu nopți albe și cocktailuri colorate, cu rochii scurte și ciorapi de mătase, cu par tuns 'a la garconne', cu semafoare, cinematografe și amoruri moderne", după cum anunță cei de la Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN).

Ghizii acestor tururi le vor prezenta amatorilor de plimbări în Capitală viața tumultoasă a bucureștenilor interbelici, istorii cu librării și magazine de lux, povești din lumea anticarilor așezați pe malul Dâmboviței la doar câțiva pași de lumea promiscuă de pe lângă Strada Silfidelor.

Traseul se desfășoară pe străzile: Calea Victoriei — bd. Elisabeta — str. Lipscani — str. Domnița Anastasia — str. Ion Brezoianu — str. Inginer Anghel Saligny — str. Gutenberg — str. Silfidelor — bd. Elisabeta.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră