România. 73% dintre noi avem smartphone, 55 % laptop

22 Sep 2015
România. 73% dintre noi avem smartphone, 55 % laptop
Circa 36% din gospodăriile din România deţin o tabletă sau mai multe, 73% au cel putin un smartphone, iar 55% laptopuri, potrivit unui studiu al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

În ceea ce priveşte tabletele, media pe gospodărie este de 1,1 echipamente, iar pentru telefoanele inteligente de 1,5 per gospodărie, scrie Mediafax.ro.

"50% dintre români au acces la internet mobil prin telefon, pe baza unui abonament de telefonie ce are inclus şi internet, 35% prin telefon pe baza unei cartele preplătite cu o extraopţiune de internet mobil, iar 25% au acces prin intermediul unui stick sau card USB cu abonament. 67% dintre abonamente/extraopţiuni, 70% dintre cartelele preplătite, respectiv 45% dintre tablete/carduri USB pentru acces la internet mobil dispun de trafic limitat, în timp ce 33% dintre abonamente/extraopţiuni, 30% dintre cartelele preplătite cu acces, respectiv 55% dintre tablete/carduri USB sunt cu trafic nelimitat sau nelimitat cu anumite restricţii la internet mobil", arată ANCOM, într-un comunicat.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră