Ștefan Mandachi lansează o nouă campanie de strângere de fonduri

18 Apr 2020 | scris de A.A.
Ștefan Mandachi lansează o nouă campanie de strângere de fonduri

Ștefan Mandachi, antreprenorul care a reușit să strângă peste 1 milion de euro din dotații scoțând la vânzare în scop caritabil centimetru cu centimetru celebrul „metru de autostradă” de lângă Suceava, anunță că va organiza un alt eveniment menit să strângă donații: o expoziție într-o biserică în care vor fi licitate mai multe obiecte donate de către binevoitori. Prin intermediul unei postări pe Facebook, Mandachi face cunoscut noul proiect:

”PĂSTRĂM BISERICILE GOALE ANUL ACESTA DE PAȘTE, CA SĂ FIE PLINE LA ANUL!
Toți preoții cu care am vorbit, mi-au spus că vor respecta cu strictețe dispozițiile autorităților. Și mi-au mai dat de înțeles că în mulți creștini a dat deodată cucernicia, fix acum, deși n-au venit cu anii la slujbă... Marea majoritate a preoților sunt oameni zdraveni la minte.

Pe de altă parte, îi înțeleg și pe oamenii care ar vrea să meargă la slujba de înviere (dar sper că au maturitatea să discearnă, totuși). E un obicei instinctiv foarte vechi, înrădăcinat în subconștientul nostru de generații. Mulți se simt vinovați să nu meargă, având în vedere că societatea și familiile ne-au educat zeci de ani să repetăm riguros gestul ăsta! Dar acum, nu mai avem de ales. Trebuie să stăm acasă. Cred că asta și-ar dori și sfinții.

Noi am găsit un preot și un călugăr stareț cu mult curaj, care ne-au permis să filmăm la mănăstire. Da! Credeați că nu sunt preoți cu tupeu? N-au stat deloc pe gânduri când le-am explicat că vrem să facem o licitație atipică, în biserică, și cu banii din donații să ajutăm oamenii loviți crunt de Coronavirus. Nu doar oamenii care au fost depistați pozitiv suferă, ci foarte mulți nevirusați îndură datorită nenorocirilor derivate din pandemie.

De mâine începem licitația. Astăzi trebuie să ajungă la cât mai mulți acest film, ca să putem agonisi sume cât mai consistente.
Atenție! Încă mai așteptăm obiecte de la sportivi, oameni simpli, vedete, chiar și politicieni. Oricine poate fi solidar acum. Vom expune produsele și pe facebook, dar și pe pagina www.1cm.ro

Decorurile au fost făcute voluntar de către designerul Nicoleta Negură și de arhitectul Beni Atodiresei. Megamulțumiri celui mai tare compozitor din europa, Codrin (a făcut gratuit muzica și aici). De asemenea, eroilor noștri: Alina, Cristina, Roxana, Gabi, Oana, Cătălin, Anișoara, Alex, Axel, Rappa, Michelle, Duoright Bogdan și tuturor voluntarilor care au făcut posibil să se întâmple și minunea asta.

Paște fericit!”, a transmis Ștefan Mandachi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră