Staţiile de metrou cu o singură cale de acces, închise o săptămână

03 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Staţiile de metrou cu o singură cale de acces, închise o săptămână

Metrorex nu va scumpi preţul călătoriilor cu metroul nici în 2017, dar pregăteşte noi produse pentru a căror punere în circulaţie va fi nevoie de închiderea staţiilor de metrou cu o singură cale de acces, cum este Apărătorii Patriei, pe termen limitat.

Directorul general al companiei, Marin Aldea, a acordat un interviu Agerpres în care anunţă că Metrorex testează posibilitatea de a introduce un abonament anual, precum și a unui titlu de călătorie cu mai multe călătorii pentru grup. Dacă testele vor fi pozitive, va fi demarată procedura de aprobare a noilor titluri de călătorie, care se va face prin ordin al Ministrului Transporturilor.

De asemenea, Metrorex ia  în calcul posibilitatea de a introduce un nou produs care să permită călătoria atât pe metrou, cât și pe mijloacele de transport în comun și pe tren. Marin Aldea spune că a discutat cu reprezentanţii CFR Călători şi a reluat dialogul cu RATB pe această temă.

"Însă, în primă fază, ne gândim la reluarea colaborării cu RATB. Au fost deja create două comisii — o comisie tehnică și o comisie comercială. Au avut loc câteva întâlniri în care s-au discutat aspecte de natură tehnică privind posibilitatea eliberării titlurilor de călătorie, atât de către Metrorex, cât și de către RATB. Această colaborare va fi implementată odată cu finalizarea noului sistem de control acces, în sensul înlocuirii complete a validatoarelor,, în 41 de stații", a explicat directorul general al Metrorex.

Marin Aldea a mai spus că proiectul, care are ca termen de finalizare anul acesta, este finanțat din fonduri europene nerambursabile și are o valoare de 143 de milioane de lei, fără TVA. El a arătat că pentru aplicarea acestui proiect va fi necesară închiderea staţiilor de metrou cu o singură cale de acces pentru o săptămână.

"S-a realizat stația pilot, la Republica. Se fac teste. Sunt 5 etape în acest proiect. Vreau să știți că e foarte important faptul că la stațiile care au un singur acces vom lua măsura închiderii lor pe perioada implementării acestui proiect, aproximativ o săptămână. Astfel că în stații precum 'Apărătorii Patriei', care are un singur acces, din motive de securitate și siguranța călătorilor transportați vom lua măsura închiderii pe o perioadă de maximum o săptămână ca să lucrăm la înlocuirea sistemului de control-acces. Este bine să se știe de la început. Noi o să mediatizăm, o să explicăm călătorilor că nu există altă soluție și vom face tot posibilul ca această perioadă să fie cât mai scurtă", a promis directorul general al Metrorex..

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră