Sportiv, decedat în condiții suspecte, după ce a ajuns la spital din cauza unei accidentări banale

02 Mai 2017
Sportiv, decedat în condiții suspecte, după ce a ajuns la spital din cauza unei accidentări banale

Cosmin Aluchiănesei, component al lotului național de lupte, la categoria cadeți, a încetat din viață la numai 16 ani, după ce a fost internat în spital din cauza unei accidentări suferite în timpul unui antrenament.

Vineri, în timpul unui antrenament pe care îl susținea alături de colegii de la lotul național, Cosmin a efectuat un procedeu în urma căruia s-a accidentat la șold.

Din cauza durerilor, a părăsit sala de antrenament și s-a dus în camera sa de cantonament, situată sub peluza stadionului din Bacău, de unde a apelat la unul din unchii săi să-l conducă la spital.

”M-a sunat și  mi-a spus că-l doare șoldul foarte rău. Am fost cu el la Urgență, la Bacău. Medicii l-au consultat, i-au făcut radiografii, dar ne-au spus că nu se vede nici o leziune, nici o fractură. Au zis că nu are nimic grav, că își revine. Ne-au recomandat unguente, calmante și un repaus de  5-7 zile. Însă, până seara, copilului i s-a făcut și mai rău. Vomita și nu mai putea să mănânce”, a povestit unchiul său.

Suportând din ce în ce mai greu durerile, Cosmin Aluchuănesei a mers la spital pentru un nou consult medical, de data aceasta la secția de Pediatrie a spitalului din Bacău.

După ce a primit aceeași recomandăre - să pună gheață pe locul contuziei și să facă masaj - Cosmin a plecat cu un microbuz spre Botoșani, la miezul nopții. În autogară a fost așteptat de tatăl său, care l-a dus în localitatea natală - Călărași.

Starea lui Cosmin s-a înrăutățit în noaptea aceea, fiind transportat de urgență de părinți la spitalul din Botoșani, unde a murit în cursul dimineții de duminică.

"Nimeni nu spune ce a pățit copilul ăsta. I s-au recomandat unguente, masaje, calmante și reapus… Dar el a murit cu zile, în chinuri îngrozitoare, cu dureri extrem de mari, sub ochii medicilor. Părinții au vrut să-l trimită la Iași dar medicii de la Botoșani le-au zis că nu e nevoie, că nu e nimic grav. Și băiatul a murit", spun rudele îndoliate.

Decesul lui Cosmin Aluchiănesei este subiectul unei anchete a procurorilor bacăuani.

Vor fi audiați părinții săi, colegii de echipă, dar și cei doi antrenori ai lotului național de cadeți, care, în momentul tragediei erau la Izmir, în Turcia, la un concurs în care erau angrenați câțiva pe care îi antrenau. 

”Ancheta va urmări modul în care a intervenit personalul medical care l-a consultat pe băiat. Autopsia ne va răspunde la foarte multe întrebări. Și cei doi antrenori care se aflau în Turcia, la o competiție, vor fi audiați pentru a se stabili dacă antrenamentele lotului, făcute în lipsa lor, ar fi trebuit să fie suspendate până la revenirea lor în țară”, au explicat surse judiciare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră