Boloni se dezlănțuie: Nu avem c**ie! Alibec e gras și pute a lene, campionatul intern e un rahat!

21 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Boloni se dezlănțuie: Nu avem c**ie! Alibec e gras și pute a lene, campionatul intern e un rahat!

Asemenea milioanelor de români dezamăgiți de umilința aplicată naționalei de echipa Albaniei, Boloni s-a dezlănțuit într-un interviu pentru Adevărul, făcând o radiografie dură fotbalului românesc.

Tehnicianul spune că nu a fost surprins de Albania în meciul cu România, ci în cele cu Elveția și Franța. Potrivit lui Boloni, Albania are caracter, ceea ce-i lipsește echipei de fotbal a României.

Fostul selecţioner i-a criticat dur pe fotbalişti, doar patru dintre ei primind laude: "Dragoş Grigore mi-a plăcut. Pintilii s-a ridicat la un anumit nivel. Mi-au plăcut Stancu şi Andone. Chiricheş ar fi putut oferi mai mult. Săpunaru şi-a făcut datoria. Iar Tătăruşanu a avut destule intervenţii bune, ar fi putut fi jucătorul turneului pentru România, însă, din păcate, a avut cele două greşeli cu Franţa şi cu Albania, care ne-au costat scump".

Boloni a spus pe șleau care sunt adevăratele probleme de la echipa naţională: "Pun o întrebare: era un jucător tehnic acum vreo doi, trei ani, Gabi Iancu. Unde e acum acest talent? Cum l-am pedepsit şi cum l-am educat, atunci când a fugit de la cantonamentul naţionalei de tineret? Ce am făcut ca el şi alţii ca el să nu dispară? Bun, dar în acelaşi mediu cresc jucători defensivi de calitate, ca un Chiricheş, care e totuşi la Napoli... E mai uşor să creşti un jucător defensiv, care e responsabilizat datorită poziţiei pe care o are în teren, decât unul ofensiv. Dacă ţi-a greşit portarul, imediat îl pedepseşti. Dar dacă atacantul ţi-a greşit zece pase, zici că asta e un talent, e Dumnezeu şi să-l iertăm. Uite, mă obligi să vorbesc vulgar, deşi nu-mi place. Ne c...m pe noi, dacă Iancu a dat o centrare bună, dar nu ştim să-l şi responsabilizăm, atunci când a greşit (urlă). Şi avem exemple şi în naţionala de acum".

Alibec a fost aspru criticat de fostul selecționer: "O să mai ia vreo zece kile pe el. E o ruşine! E gras, lent şi pute a lene. Nu e un jucător de nivel internaţional. A fost, totuşi, cel mai bun din campionatul intern. Campionatul intern e un rahat! E execrabil! E o tristeţe pentru campionatul intern că Alibec a fost cel mai bun. Eu mă iau după acest campionat?! Dacă mă iau după el, Alibec poate fi bun pentru o Balcaniadă. Aşa da. Dar nu pentru un Campionat European. Păi, băiatul asta a intrat în meciul cu Franţa, a căzut de zece ori, n-a ţinut de nicio minge, s-a certat de cinci ori cu arbitru şi, într-un final, a pierdut balonul la faza dinaintea golului marcat de Payet. El a crezut că joacă, în continuare, la Astra. Dar pe mine nu mă interesează nici Alibec, nici Iancu. Şi atunci? Nu prestaţia jucătorilor e importantă acum. Problema e la alt nivel. Trebuie să vedem lucrurile mai în profunzime".

Tehnicianul știe de ce echipe precum Irlanda de Nord sau Albania au reuşit să adune mai multe puncte decât România la Euro 2016: "Au caracter! Au c...e! Ceea ce noi n-avem. Iar de asta suferă românii acum. Dar la noi se vorbeşte mereu de forţa grupului, de atitudine... Noi minţim tot timpul. Credem că o să găsim tot timpul o şmecherie. Dar şmecheria nu ţine aproape niciodată, deşi noi credem altfel. Şi, încă o dată, cum putem avea jucători de caracter? Asta trebuie clădit în timp. Şi caracterul ţi-l formează colegul de cameră, antrenorul, preşedintele, anturajul. E o discuţie mai profundă, iar noi, după cum am spus, suntem campioni mondiali la lucruri superficiale".

________________

Citeşte şi:

REVOLTĂTOR, Elevã de 14 ani, din Vaslui, VIOLATĂ de colegi în timpul orelor de curs!

SCENĂ INCREDIBILĂ la Euro 2016! Ce se întâmplă când sute de fani irlandezi întâlnesc pe stradă o franţuzoiacă sexy (VIDEO)

Sigur e român? Deși n-a fost prins de controlori, a plătit o amenda de 500 de lei!

50 de grade Celsius la nivelul asfaltului. Șefa ANM, despre ce se va întâmpla cu vremea în zilele următoare

Reacția antrenorului Albaniei, imediat după victoria în fața României

Jurnalist din Marea Britanie, mesaj către români: Vă rog, salvați-i pe britanici!

Alte stiri din Sport

Ultima oră