La Spitalul de Arși: 10 pacienți internați la terapie intensivă sunt în stare gravă

31 Oct 2015
La Spitalul de Arși: 10 pacienți internați la terapie intensivă sunt în stare gravă
Doctorul Adrian Stănculescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, a anunţat, în urmă cu o jumătate de oră, că starea a 10 pacienți din terapie intensivă și salonul suplimentar este una critcă, adică necesarul de suport este permament și foarte mare – suport vaso-supresor.

"În bine nu sunt schimbări. Din păcate, unii s-au degradat, necesitând suport. E un semn de pronostic prost. Din câte ştiu eu, ar mai trebui vreo doi pacienţi, dintre cei cu evoluţii mai bune, să intre la sală pentru sindromul de compartiment. Sunt persoane în stare gravă, dar conştienţi, beau, mănâncă, vorbim cu ei. În stare critică înseamnă că soarta lor este extrem de gravă, prognosticul la fel, pot muri în orice moment. Acuma, sincer vorbind, important este "terenul pacientului", care nu poate fi controlat. Perioada critică poate să dureze foarte mult. Depinde de fiecare pacient în parte. Pentru cei aflaţi în terapie intensivă lucrurile nu sunt foarte favorabile, pentru ceilalţi, ei sunt stabili. Un pacient cu arsuri pe 20% este un caz mai grav decât un al pacient cu arsuri pe 70% din suprafața corpului. Dar e foarte important ce se întâmplă în profunzimea plămânului. Acolo se tranșează totul ", a precizat doctorul Adrian Stănculescu.

În momentul de față Spitalul de Arși nu mai poate primi pacienți cu arsuri. Foarte important în aceste ore dramatice a fost voluntariatul. La Spitalul de Arși au venit medici, asistente, rezidenți care s-au alăturat efortului medicilor spitalului. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră