Un nou spital, ultramodern, va fi construit în nordul Capitalei

26 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Un nou spital, ultramodern, va fi construit în nordul Capitalei

"Am identificat un teren de 4,4 hectare pe care-l avem în administrare în zona de nord a Bucureștiului și care se pretează unei investiții de asemenea anvergură. E o zonă verde, cu deschidere mare la strada, foarte ușor accesibilă. În perioada următoare voi declanșa, împreună cu Primăria Capitalei, toate procedurile pentru a putea să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Voi demara un concurs internațional de arhitectură și voi chema la licitații constructori cu experiență în ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul să fie gata în acest mandat", a declarat primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

Noul spital din Sectorul 1 va respecta toate standardele de asistență medicală pentru cazurile de urgență. În plus, spitalul va funcționa ca un centru universitar pentru studenții la medicină și medicii rezidenți.

Construirea unui nou spital va fi urmată de angajarea de personal medical de excepție, atât Primăria sectorului 1 şi Ministerul Sănătăţii propunându-şi să determine medicii plecaţi în străinătate să revină în ţară. "Vreau să construim, în zona de nord a Bucureștiului, un ansamblu de locuințe de serviciu care să fie închiriate întregului personal medical la prețuri modice", a mai spus Dan Tudorache.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră