Sorin Oprescu, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat

20 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Sorin Oprescu, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat

În același dosar au mai fost trimiși în judecată STANCA CRISTIAN, CONSTANTINESCU MIRCEA OCTAVIAN, ȘUPEALĂ FLORIN, BENGALICI CLAUDIU, POPA BOGDAN CORNEL, ALBU ROMEO, PETROI AVASILOAE RUXANDRA MIHAELA și NIȚĂ ION.

"La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de Primar al Municipiului București, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații Popa Bogdan Cornel și Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăți comerciale (denunțători în cauză), în legătură cu un contract de execuții lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului.

Prin această conduită, Primarul al Municipiului București nu a făcut altceva decât să “ valideze” activitatea infracțională desfășurată de inculpații Stanca Cristian și Popa Bogdan Cornel, dar și menținerea acestuia din urmă în funcția de director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, cu luarea în considerare a posibilității numirii sale ca director la A.L.P.A.B., deși știa că acesta comite infracțiuni de corupție.

La aceeași dată, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, după primirea celor 25.000 euro de la inculpatul Popa Bogdan Cornel, în scopul disimulării originii ilicite a acestei sume, a remis unei alte persoane suma de 11.000 euro pentru a-și achita o obligație contractuală", se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză. (Veronica Micu)

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră