Sorin Oprescu, plângere la Ministerul Sănătăţii. Ce şi pe cine A RECLAMAT primarul suspendat

09 Oct 2015
Sorin Oprescu, plângere la Ministerul Sănătăţii. Ce şi pe cine A RECLAMAT primarul suspendat
Sorin Oprescu a făcut plângere la Ministerul Sănătăţii, plângere în care reclamă modul în care a fost tratat. Avocaţii susţin că primarul suspendat a fost nedreptăţit de medicii care i-au refuzat, în primă fază, internarea. Sorin Oprescu a făcut trei plângeri referitoare la modul în care este tratat în arest. Mai  exact, potrivit RTV, edilul a reclamat-o pe doctoriţa de la cabinetul Arestului central la Ministerul Sănătăţii, la Colegiul Medicilor şi la conducerea Policlinicii MAI „Dr. Kretzulescu“, pe motiv că nu respectă recomandările medicilor Spitalului Universitar şi îi pune viaţa în pericol. Oprescu a ieşit, joi, din arest, fiind internat la Institutul Oncologic.

Procesul ar putea fi însă amânat pentru că primarul suspendat a fost internat la Institutul Oncologic din Capitală. Medicul de la Arestul Central a decis că Sorin Oprescu are nevoie de noi investigaţii medicale.  Avocaţii edilului susţin că, la recentele investigaţii la care a fost supus, medicii i-ar fi descoperit un nodul pulmonar şi că există riscul să dezvolte un cancer la plămâni. Sorin Oprescu ar putea rămâne internat cel puţin două zile, mai spun apărătorii săi.

Viorel Mocanu, avocatul edilului, a declarat: „Sunt nişte valori modificate în ceea ce priveşte hemoglobina, în sensul că în acest moment are 8,5 de la 14 în momentul în care a fost aici încarcerat, tensiunea cea mare când este 5, când este 16, când este 18. Glicemia nu scade sub 240 sau dacă scade este la 40 sau 51 şi din păcate doamna doctor de aici consideră că aceste lucruri sunt normale. Singur îşi face injecţiile şi medicamentele. Noi suntem cei care i le punem la dispoziţie, nu statul român. Singur face şi aceste verificări atât dimineaţa, cât şi seara”.

De ce este acuzat primarul suspendat al Capitalei

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Avocaţii lui Sorin Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, şeful de la Administraţia Cimitirelor, dar şi audierea unor martori propuşi de apărare şi depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupţie.


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră