Sorin Grindeanu, PRIMA REACŢIE după numirea noilor miniştri

03 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Sorin Grindeanu, PRIMA REACŢIE după numirea noilor miniştri

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a declarat astăzi,  în urma şedinţei Comitetului Executiv al PSD, în cadrul căreia au fost stabiliţi membrii viitorului Guvern, că Executivul va fi unul politic, format în baza coaliţiei PSD-ALDE, dar că activitatea acestuia nu va fi una politică, ci axată pe administrarea ţării.

"Şi eu, şi colegi mei - această echipă pe care o propunem - ne înţelegem foarte bine postura. Suntem un guvern urmare a coaliţiei PSD-ALDE, un guvern politic, dar politica se face în altă parte. Noi vom fi la guvern pentru administrarea ţării. Avem un program de guvernare votat de foarte mulţi români, un program de guvernare care a însemnat încrederea românilor în ceea ce noi am propus, care ne îndeamnă pe fiecare dintre noi, pornind cu mine şi cu restul echipei guvernamentale, la responsabilitate, modestie şi respect faţă de români. Este ceea ce ne va călăuzi în actul de guvernare", a precizat el.

Grindeanu a adăugat că la ora 16,00 în Parlament vor fi prezentate programul de guvernare şi lista membrilor Executivului, urmând să aibă loc discuţii şi cu alte grupuri reprezentate în Parlament. El a mai precizat că lista miniştrilor fost stabilită luni seară.

"Aseară am făcut împreună această echipă şi am lucrat împreună pentru componenţa Guvernului. (...) Au fost foarte multe alegeri pe toate posturile care ne-au revenit nouă. Am avut de ales între două-trei-patru nume pe fiecare minister. Ne-am consultat pe fiecare minister în parte", a mai spus el, întrebat fiind care au fost opţiunile sale în lista de miniştri propuşi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră