Sonimpex Topoloveni a reprezentat gastronomia românească la Sărbătorile Consulare de la Lyon

03 Iul 2017
Sonimpex Topoloveni a reprezentat gastronomia românească la Sărbătorile Consulare de la Lyon Galerie foto (3)

Magiunul de prune Topoloveni a ridicat încă o dată cu succes stindardul gastronomiei românești la nivel internațional, în cadrul Sărbătorilor Consulare organizate la Lyon dedicate împlinirii a 10 ani de când țara noastră este membră a Uniunii Europene. Noi Sonimpex Topoloveni ne  mândrim că am reușit să scoatem din anonimat, cu eforturi financiare foarte mari, localitatea Topoloveni prin tradiția gastronomică, tradițională, unică și autentică- Magiunul din prune Topoloveni. Acest prim aliment certificat de către Uniunea Europeană cu Indicația Geografică Protejată a atras și celelalte tradiții specifice localității, respectiv  iile și dansul popular. Recunoașterea eforturilor noastre a fost marcată de autoritățile locale , reprezentate la cel mai înalt nivel de Domnul Primar Gheorghiță Boțârcă.  Evenimentul de la Lyon a fost un real succes al tradiției românești și în mod deosebit al localității Topoloveni, toponim protejat de noi din 7 aprilie 2011 cu Indicația Geografică Protejată.

Sonimpex Topoloveni a fost invitată să reprezinte țara noastră la acest eveniment internațional cu gama completă de alimente funcționale Topoloveni și. Alături de noi a fost dna Anca Opriș, Consulul General al României la Lyon care ne-a ajutat să prezentăm dlui Georges Kepenekian Prim Vice-primar al Lyon și dnei Karine Dognin-Sauze primar adjunct responsabil cu relațiile internaționale, tradiția culinară românească reprezentată de minunatele alimente funcționale Topoloveni și Topoloveana realizate din ingrediente proaspete românești, 100% naturale, fără zahăr adăugat. 

“Ne bucură și ne onorează, ca de fiecare dată prezența noastră la standul României, alături de simbolurile noastre dragi- steagul țării legat la gulerul tuturor borcanelor noastre și arborat la standul României, ia tradițională pe care o purtăm de fiecare dată când ne reprezentăm țara în lume, dar și prezența ansamblurilor folclorice care i-au încântat pe vizitatori cu jocul și portul popular românesc. Participarea noastră la Sărbătorile Consulare de la Lyon a încununat o lună plină pentru noi, Sonimpex Topoloveni- am primit certificarea «Marca de Încredere» oferită de Info Cons pentru calitatea deosebită a produselor noastre, am sărbătorit 6 ani de la prima recunoaștere cu Superior Taste Award oferită de Institutul Internațional de Gust și Calitate din Bruxelles pentru  Magiunul din prune Topoloveni și am reînceput producția dulceții Topoloveana de caise”, a declarat dna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Cei șase ani care au trecut de la prima stea de aur Michelin oferită la Bruxelles ne bucură în mod deosebit pentru că am reușit să deschidem calea și altor producători autohtoni să își testeze produsele la masa chefilor de la cele mai renumite academii culinare  internaționale și să demonstreze că țara noastră are multe produse autentice, de calitate, care pot fi incluse oricând în meniuri de top oriunde în lume.

Produsele Sonimpex Topoloveni au primit Marca Încrederii ca urmare a întrunirii criteriilor de evaluare care le atestă calitatea dar și aprecierea consumatorilor. InfoCons a inițiat Programul în vederea eliberării Certificatului de Utilizare a Mărcii Programului Național de Protecția Consumatorilor – Marca Încrederii, în conformitate cu normele și standardele comunitare, Program ce se regăsește în majoritatea țărilor membre ale UE și nu numai prin Programe de evaluare, testare și promovare a produselor și serviciilor ce îndeplinesc normativele pentru a da încredere cetățeanului în calitatea lui de consumator. Această recunoaștere, primită în țară, din partea specialiștilor dar mai ales a consumatorilor noștri este încă o dovadă a calității produselor noastre și a seriozității cu care procesăm cât mai curat toate produsele noastre, doar din fructe și legume românești, din dorința a susține producătorii autohtoni și de a oferi produse cu gust autentic românesc. 

Promovând produsele tradiționale românești care ne reamintesc de gusturile copilăriei am reînceput să producem dulceața Topoloveana din caise, fără zahăr adăugat, realizată din fructe proaspete românești, pe care le selectăm manual și le fierbem fără foc direct pentru a le păstra pulpa intactă și și toate calitățile nutritive. Dulceața va fi disponibilă de la începutul lunii iulie în magazinele proprii din București din Bd Carol I nr 57 și str C.A Rosetti nr 26, dar și în magazinul online www.magiun-sonimpex.ro

Sonimpex Topoloveni, cu Magiunurile Topoloveni de prune, măr, struguri sau dovleac și toată gama Topoloveana de zacuște, bulion de roșii și dulcețuri are onoarea să fie Furnizor al Casei Regale a României. Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat ‘Superior Taste Award’ de către Institutul Internațional pentru Gust și Calitate Bruxelles, premiat Great Taste Marea Britanie. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obținut certificări multiple, cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. În domeniul calității nutriționale deosebite, s-a efectuat un studiu clinic la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C.Paulescu, ale cărui concluzii arată că ‘Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat, respectând indicațiile medicului curant’. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanți, fără gluten.

Dulceața Topoloveana este premiată pentru gust și calitate atât de către International Taste and Quality Institute — cu stele de aur, cât și de Monde Selection— cu medalii de argint și bronz. Toată gama de produse reprezintă alimente funcționale, fiind 100% naturale, fără zahăr adăugat.

Mai multe informații despre Magiunul de prune Topoloveni și produsele Topoloveana găsiți pe http://www.magiun-sonimpex.ro și pe pagina oficială de Facebook ‘Magiun de prune Topoloveni
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră