Sondaj de opinie. Cine sunt vinovați pentru Colectiv? Care mai e popularitatea politicienilor?

07 Noi 2015
Sondaj de opinie. Cine sunt vinovați pentru Colectiv? Care mai e popularitatea politicienilor?
Un sondaj realizat de CSCI în perioada 2-4 noiembrie arată câteva schimbări interesante în politicul românesc. Sondajul își propune să răspundă la câteva înterbări esențiale.

Cine este vinovat:

Nu mai puțin de 38% dintre cei intervievași cred că principalii responsabili pentru tragedie sunt patronii. Pe locul doi, foarte aproape vine Primăria sector 4, cu 35%.

Cine a acționat “bine”?

Spitalele, care au preluat victimele sunt în frunte, cu 99%, urmate îndeaproape de cetățenii care au decis să doneze sânge – 98%. Cifre bune au și cei de la SMURD (94%) și Pompierii (90%).

Cine a acționat “prost”?

Autoritățile locale sunt blamate în proporție de 64%.

Încrederea în personalități.

În acest moment nici o personalitate politică nu are o încredere peste 50%. Klaus Iohannis este în cădere și scade de la 78% acum un an, la 49%. Victor Ponta este la 39%, după ce acum un an era la 36%. Traian Băsescu este la 17% (de la 24%), Alina Gorghiu la 10% (de la 19%).

Mai mult, conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obtine 39% din voturi, în timp ce noul PNL (PNL+PDL) ar fi votat de 35% dintre români. Aproape de pragul electoral se află ALDE (PLR+PC) şi PMP, fiecare cu 5%. UNPR scade la 2%.

Economia

A crescut numărul românilor care cred că Guvernul Ponta a făcut performanță.
Numărul celor care cred starea economiei s-a imbunătăţit a crescut cu 7 procente, de la 41% (octombrie) la 48% (noiembrie). Pe de altă parte, a scăzut numărul celor care cred că România se îndreaptă spre o direcție bună, de la 42% în octombrie, la 40% ăn noiembrie.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră