SONDAJ NĂUCITOR. Cine a eliberat Europa de nazism? Răspunsurile te vor lăsa cu gura căscată

29 Apr 2015
SONDAJ NĂUCITOR. Cine a eliberat Europa de nazism? Răspunsurile te vor lăsa cu gura căscată
Doar 13 la sută dintre europeni cred că armata sovietică a jucat un rol hotărâtor în eliberarea bătrânului continent de nazism, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Este concluzia unui sondaj la care au participat 3.000 de persoane din Franța, Germania și Marea Britanie.
 
Majoritatea repondenților (43 la sută) au spus că armata americană a jucat principalul rol în eliberarea Europei. 50 la sută dintre germani și peste 61 la sută dintre francezi au răspuns la fel, iar aproape jumătate dintre englezi susțin că cei care au jucat un rol cheie în război a fost chiar armata britanică.
 
Doar 8 la sută dintre repondenții francezi și 13 la sută dintre cei germani au creditat armata sovietică cu victoria în fața nemților.
 
Cel de-Al Doilea Război Mondial a implicat peste 80 de țări și a durat între 1939 - 1945. Peste 70 de milioane de oameni au pierit în război, URSS suferind cele mai mari pierderi de vieți omenești. Cel puțin 27 de milioane de ruși și-au pierdut viața în timpul conflictului militar. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră