A spulberat cinci oameni într-o staţie de autobuz din Brăila. Ce s-a întâmplat cu şoferul care a produs carnagiul

15 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
A spulberat cinci oameni într-o staţie de autobuz din Brăila. Ce s-a întâmplat cu şoferul care a produs carnagiul

Având în vedere că nu se poate deplasa, fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Brăila, în urma accidentului pe care l-a provocat, Marius Negoiță, în vârstă de 27 de ani, a fost audiat pe patul de spital.  Negoiță va fi prezentat vineri instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.  Potrivit rezultatelor probelor venite de la Institutul de Medicină Legală Iași, Marius Negoiță nu a consumat droguri în ziua producerii accidentului.

Rezultatele expertizei toxicologice efectuate de IML Iași infirmă astfel analizele preliminare făcute în ziua accidentului, la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila, care arătau că șoferul consumase droguri. Potrivit specialiștilor, există posibilitatea ca aparatele să fi fost păcălite de faptul că șoferul lua medicamente pentru epilepsie, o boală pe care o ascundea de zece ani. Medicul de familie Steluța Nedelcu a declarat pentru agerpres.ro că Marius Negoiță i-a ținut ascuns faptul că are epilepsie, deși în urmă cu zece ani aceasta a observat că are simptome specifice bolii. Bărbatul s-a prezentat la cabinetul său în anul 2006 cu convulsii specifice epilepticilor, motiv pentru care medicul de familie susține că i-a dat o trimitere la neurologie pentru investigație și stabilirea unui diagnostic, iar de atunci nu a primit niciun răspuns de la el.

 

CITIŢI ŞI: Lista bolilor care-ţi interzic să conduci maşina

 

Şoferul care a ucis cinci persoane ar fi ascuns că suferă de o boală 

Negoiță a ascuns că ar avea această boală și atunci când s-a angajat, în august 2015, ca agent de securitate la societatea 'My Security', completând o declarație pe proprie răspundere că nu suferă de nicio boală. Potrivit informațiilor furnizate de administratorul firmei, Mihai Ilaș, actele sale medicale din momentul angajării "au fost în regulă", iar pe perioada cât a fost angajat a fost "liniștit, și-a văzut de treabă și nu a creat probleme". Anchetatorii care se ocupă de acest caz au solicitat documente de la medicul de familie al tânărului, deoarece poliția nu avea informații că Negoiță suferea de epilepsie.

Marius Negoiță are permis de conducere de șapte ani, în urmă cu doi ani s-a căsătorit și de o lună este tatăl unui băiețel. Persoanele care și-au pierdut viața în accidentul de luni dimineață, de la Brăila, sunt patru femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 37 și 41 de ani. 

 

CITIŢI ŞI: Şoferul care a provocat carnagiul din Brăila NU avea ce să caute la volan! Ce au arătat analizele

 

Ce a declarat şoferul după accident 

 

Şoferul care a omorât la Brăila cinci oameni în staţia de autobuz  are o explicaţie neaşteptată pentru fapta sa. Bărbatul susţine că pedalele s-au blocat, din cauza covoraşului de la maşină. Reamintim că, potrivit unor surse medicale, şoferul de 27 de ani s-ar fi aflat în evidenţele medicilor cu o criză de epilepsie. Un cocktail de trei substanţe interzise avea în sânge şoferul, când medicii l-au testat, imediat după accident. Diazepam, Canabis şi amfetamină au arătat analizele. Tânărul de 27 de ani neagă că ar fi luat vreo substanţă interzisă, scrie digi24.ro. „S-a tras mai mult covoraşul de la maşină sub pedale şi n-am mai putut, asta e, s-a întâmplat. Am intrat într-o depăşire, n-am mai controlat maşina şi asta a fost... cel mai rău îmi pare pentru persoanele decedate, condoleanţe familiilor, chiar n-aş fi vrut să se ajungă la aşa ceva", a declarat şoferul.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră