Sindicaliştii cer abrogarea Legii vânătorii şi ameninţă cu proteste

04 Aug 2015
Sindicaliştii cer abrogarea Legii vânătorii şi ameninţă cu proteste
Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, afiliat AGROSTAR, solicită abrogarea Legii vânătorii, lege modificată luna trecută. Sindicaliştii susţin că această lege încalcă grav dreptul la proprietate şi că le permite asociaţiilor de vânătoare să acţioneze pe terenurile proprietate privată, scrie politcaromaneasca.ro

De asemenea, Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România atrage atenţia că, modificările aduse acestei legi au fost adoptate fără consultarea crescătorilor de animale.

"Modificările la această lege au fost aprobate fără a fi consultate şi asociaţiile crescătorilor de animale, sunt aberante şi încalcă în mod grosolan dreptul la proprietate. Un exemplu în acest sens este interzicerea păşunatului animalelor pe terenurile agricole în perioada 6 decembrie - 24 aprilie, prevedere prin care, practic, proprietarul de teren nu poate nici să-şi recolteze culturile, dacă acestea sunt preferate de vânat", declară preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Marcel Andrei.

Totodată, sindicatul critică decizia de a limita, la cel mult doi câini pentru paza turmelor, pentru a nu se speria vânatul, în condiţiile în care animalele sălbatice produc pagube însemnate, iar crescătorii de animale nu sunt despăgubiţi.

"Întrucât această lege încalcă grav Constituţia României, cerem abrogarea ei. În caz contrar, suntem decişi să trecem la acţiuni de protest în faţa Parlamentului. Totodată, vom sesiza şi Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională", mai afirmă sursa citată.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră