Simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2016, la clasa a VIII-a. Subiecte și barem MATEMATICA

23 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2016, la clasa a VIII-a. Subiecte și barem MATEMATICA

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, miercuri va avea loc proba la Limba și literatura maternă (pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale).

Elevii vor afla rezultatele în 4 martie, potrivit calendarului anunțat de ministerul Educației Naționale.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar modelelor publicate pe site-ul dedicat, încă din luna noiembrie a anului trecut. Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de evaluare, dar parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi făcută de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional.

Calendarul simulării examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2015-2016:

Limba şi literatura română - 7 martie;
Limba şi literatura maternă - 8 martie;
Proba obligatorie a profilului - 9 martie;
Proba la alegere a profilului şi specializării - 10 martie.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 18 martie.

Obiectivele simulării examenelor naţionale sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul claselor a VIII-a şi a XII-a, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea actului educaţional, precizează Ministerul Educației într-un comunicat publicat pe edu.ro.

Reamintim că anul trecut, 96,17% dintre elevii înscrişi în clasa a VIII-a (adică 180.442 de elevi) au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenţi (91.445 de elevi) au obţinut medii peste 5. Cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în judeţul Bacău - 68,56% (rată prezenţă - 99,47%), municipiul Bucureşti - 64% (rată prezenţă - 95,03%), judeţul Giurgiu - 63,8% (rată prezenţă - 92,05%) şi judeţul Bihor - 61,8% (rată prezenţă - 90,36%). Cele mai puţin competitive rezultate (rate de promovare sub 40%) s-au consemnat în judeţele Caraş-Severin (36,27%), Vaslui (38,55%) şi Tulcea (39,89%). În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 95%.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră