Și în Republica Moldova au început controalele în cluburi. Ce decizie a luat azi guvernul de la Chișinău

02 Noi 2015
Și în Republica Moldova au început controalele în cluburi. Ce decizie a luat azi guvernul de la Chișinău
Tragedia din clubul bucureștean Colectiv nu a lăsat indiferente autoritățile de la Chișinău. Guvernul a decis ca toate cluburile din Republica Moldova să fie verificate dacă au planuri împotriva incendiilor şi dacă acestea sunt respectate, scrie independent.md.
 
Ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a dat asigurări că aceste verificări încep de astăzi și vor continua în următoarele două săptămâni.
 
Guvernul Republicii Moldova a demarat și o acţiune de solidarizare prin care îndeamnă oamenii să doneze sânge pentru victimele dezastrului din clubul Colectiv. Aceștia pot merge zilnic la punctele de recoltare a sângelui a Centrului Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, Bălți sau Cahul.
 
30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite în urma incendiului din clubul bucureştean Colectiv. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.
 
Un număr de 137 de răniţi mai erau internaţi, duminică seară, în spitalele Capitalei, potrivit Ministerului Sănătăţii. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră