UPDATE: Nominalizarea lui Sevil Shhaideh: Serviciile secrete să aibă o poziţie foarte clară

22 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE: Nominalizarea lui Sevil Shhaideh: Serviciile secrete să aibă o poziţie foarte clară

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul premier Victor Ponta afirmă că înainte de o numi pe Sevil Shhaideh secretar de stat la Ministerul Dezvoltări a cerut şi a primit de la SRI o notă prin care se confirma faptul că nu există informaţii privind probleme de siguranţa naţională sau de incalcare a legii.

"La momentul desemnarii Doamnei Shhaideh pentru functia de Ministru al Administratiei si Dezvoltarii Regionale ( in 2015) am parcurs aceeasi procedura si am primit acelasi raspuns / altfel nu as fi facut propunerea iar Dl Klaus Iohannis ( care primea exact aceleasi materiale ca si mine) nu ar fi emis decretul de numire in functie. Nu cunosc detalii referitoare la cazul concret al acordarii cetateniei romane catre sotul Doamnei Shhaideh/ stiu insa cu siguranta ca decizia Comisiei din cadrul Ministerului Justitiei ( formata din magistrati) se ia DOAR DUPA primirea unui aviz de siguranta nationala de la SIE si SRI!", susţine Victor Ponta. În opinia sa, şeful statului a amânat desemnarea premierului din motive pur politice, şi nu din cauza unor informaţii de la servicii.

Liderul PSD a cerut joi public şi prieteneşte clarificări de la SRI şi SIE. "Serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară", a afirmat Dragnea. El a declarat că nu există nici o vulnerabilitate pentru securitatea naţională prin desemnarea lui Sevil Shhaideh, el susţinând că îi cunoaşte foarte bine pe soţii Shaidehh. Dragnea susţine că la mijloc ar fi glume proaste şi pretexte inventate care nu stau în picioare.

Liderul PSD este convins că Akram Shhaideh a fost verificat de toate instituţiile statului la acordarea cetăţeniei române pe care nu ar fi primit-o dacă era vreo problemă. De asemenea, Dragnea s-a întrebat de ce serviciile secrete nu au avut nicio problemă cu Sevil Shhaideh atunci când a fost numită ministru.

În opinia sa, serviciile secrete ar fi trebuit să ntervină în cazul riscului de securitate naţională al Guvernului zero al lui Dacian Cioloş, pe care l-a acuzat că a pierdut miliarde de euro.

"Aici serviciile secrete ar fi trebuit să intervină de mult, nu să stea indiferente și să se complacă într-o neimplicare și neintervenție și nesesizare fermă a unor derapaje din acest guvern. Romania a pierdut miliarde de euro și sunt absolut convins că toate serviciile de informații din România l-au informat chiar pe președinte despre ceea ce se întîmplă. Risc de securitate națională a fost în acest an în care România a fost pusă între paranteze. Indiferent cît se va amîna această instalare a guvernului, vom ajunge toți la aceste informații și la cauzele pentru care România a pierdut un an de zile", a spus Dragnea.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră