Proiectul mitropolitului Banatului, "Familia este formată dintr-un bărbat și o femeie", în atenția Sfântului Sinod

06 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Proiectul mitropolitului Banatului,

Sfântul Sinod al BOR ar putea lua în discuție săptămâna viitoare inițiativa mitropolitului Banatului, Ioan Selejan, privind strângerea de semnături în vederea modificării Constituției în sensul stipulării clare că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat că decizia strângerii de semnături nu aparține Patriarhiei Române.

"E o inițiativă a ÎPS Ioan al Banatului, care, evident, a fost preluată în cercurile bisericești. E o reacția firească, la un fenomen îngrijorător din punct de vedere creștin care se petrece în anumite țări. Așteptăm Sinodul care, eventual, va discuta și vom comunica oficial o poziție a Bisericii Ortodoxe Române", a subliniat Bănescu.

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, le-a cerut credincioșilor prezenți la slujba de Crăciun să susțină o inițiativă de modificare a articolului din Constituție care se referă la familie, mai exact, să precizeze clar că familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră