Comisari din Poliţia de Frontieră Giurgiu și Calafat trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Peşte şi whisky pentru şefii de la Frontieră

04 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
Comisari din Poliţia de Frontieră Giurgiu și Calafat trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Peşte şi whisky  pentru şefii de la Frontieră

În dosar, a fost deferit justiției și Ovidiu Florinel Cotoi, agent de poliție în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, la data faptei, pentru dare de mită. Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, în toamna anului 2015, Costel Simion i-a solicitat lui Ionuț Damian să-și îndeplinească, în mod abuziv, sarcinile de serviciu privind verificarea activității agentului de poliție Ovidiu Cotoi, cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a și făcut.

De ce sunt acuzaţi cei doi comisari şefi 

"În urma efectuării 'cercetării' respective, inculpatului Cotoi i-a fost aplicată o sancțiune simbolică, deși faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată. În 11 noiembrie 2015, pentru a 'recompensa' activitatea desfășurată de șeful lor, inculpatul Simion i-a solicitat în mod direct agentului de poliție să-i remită unele bunuri pentru a le transmite în ziua următoare lui Ionuț Damian, cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu. Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că Simion i-a solicitat lui Ovidiu Cotoi să-i remită produse alimentare (pește), pentru a le transmite, la rândul său, mai departe, către șeful lor, aspect cu care agentul de poliție a fost de acord. Totodată, în același scop, acesta din urmă i-a remis lui Costel Simion, odată cu produsele alimentare, și o sticlă de whisky 0,7 l", susțin procurorii.

DNA precizează că, pe de altă parte, Costel Simion a promis și oferit lui Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul șef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat și, posibil, și alte aspecte privind propria carieră. "La 12 noiembrie 2015, în autoturismul de serviciu aparținând lui Simion au fost găsite de procurorii anticorupție bunuri alimentare și băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiași zile, lui Damian, în zona Sectorului de Poliție de Frontieră Vedea, conform înțelegerii verbale dintre ei", se arată în comunicat.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră