Defrişările ilegale, din nou pe masa CSAT

30 Iul 2015
Defrişările ilegale, din nou pe masa CSAT
Membrii CSAT au discutat astăzi din nou despre defrişările ilegale. În cadrul şedinţei, au fost analizate riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional, determinate de defrişările ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri şi, implicit, în planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, membrii CSAT au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii, precum şi preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei din proximitatea geografică sudică a Alianţei Nord-Atlantice.

Este a doua şedinţă CSAT în care se discută despre defrişările ilegale. Subiectul a fost abordat prima dată în şedinţa CSAT din 9 iunie iar membrii CSAT au decis întărească măsurile de control împotriva defrişărilor ilegale prin schimbarea legislaţiei, să stimuleze împăduririle, precum şi producţia internă de produse finite de lemn, inclusiv mobilă.

Premierul Ponta nu a participat la şedinţa CSAT, fiind în concediu. El şi-a delegat atribuţiile vicepremierului Gabriel Oprea. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră