Secretarul general adjunct al NATO vine în România. Anunţul făcut de Alianţă

05 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Secretarul general adjunct al NATO vine în România. Anunţul făcut de Alianţă

Rose Gottemoeller se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul de Externe Lazăr Comănescu, cu ministrul Apărării, Mihnea Motoc, precum şi cu alţi oficiali de rang înalt.

"Marţi, 8 noiembrie, secretarul general adjunct se va întâlni cu înalţi reprezentanţi din nouă state aliate", se mai arată în comunicatul NATO. 

Rose Gottemoeller a fost învestită în 17 octombrie în funcţia de secretar general adjunct al NATO - a doua cea mai importantă poziţie de conducere din cadrul alianţei militare occidentale. Anterior, aceasta a ocupat funcţia de responsabil cu Controlul Armelor şi Securitatea Internaţională la Departamentul de Stat al SUA.

Ea l-a înlocuit pe Alexander Vershbow, care s-a retras la 1 octombrie.

Gottemoeller a mai fost secretar de stat asistent la oficiul pentru Controlul Armamentelor, Analiză și Conformitate. Rose E. Gottemoeller a condus și delegația americană la negocierile cu Rusia în vederea încheierii unui nou Tratat pentru Reducerea Armelor Nucleare Strategice (START).

Înainte de a se angaja la Departamentul american de Stat, în anul 2000, Rose E. Gottemoeller a ocupat diferite posturi în cadrul Departamentului american al Energiei, precum și la centrul Carnegie din Moscova și la Institutul Internațional de Studii Strategice din Londra.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră