Seceta va face ravagii în cea mai mare parte a ţării. Se schimbă clima!

15 Iun 2015
Seceta va face ravagii în cea mai mare parte a ţării. Se schimbă clima!

Ministrul Mediului,  Graţiela Gavrilescu, a declarat astăzi că datele Administrației Naționale de Meteorologie indică pentru anul 2015 instalarea fenomenului de secetă pedologică (la nivelul solului) în Moldova și Banat, în cea mai mare parte a Dobrogei, Crișanei și Transilvaniei precum și în Sud-Est-ul Olteniei. Iar veştile proaste nu se opresc aici: vom asista la o scădere treptată a cantităţilor de precipitaţii în aceste zone şi o creştere a temperaturilor în toate anotimpurile.

Conform ministrului, Centrul European de Prognoză a Vremii indică pentru următoarele două luni de vară, respectiv iulie și august, temperaturi ridicate și un nivel scăzut al precipitațiilor.

"Dacă aceste estimări se vor confirma putem aprecia o intensificare și extindere a fenomenului de secetă, în special în iulie și august în cea mai mare parte a țării. Cele mai mari deficiențe de apă în sol se estimează a fi localizate în regiunile din Sudul, Sud-Estul, Estul și Vestul țării unde seceta pedologică va putea fi extremă și puternică", a declarat Gavrilescu, conform agerpres.ro.

Potrivit ministrului mediului, scenariile climatice viitoare indică la nivelul României o creștere progresivă a valorilor de temperaturi în toate anotimpurile, mai pronunțate în vară și iarnă și o descreștere a precipitațiilor îndeosebi în zonele sudice, sud-estice și estice.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră