S-a schimbat schimbarea! Curtea Supremă va judeca mâine contestaţia in cazul lui Sebastian Ghiță

26 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
S-a schimbat schimbarea! Curtea Supremă va judeca mâine contestaţia in cazul lui Sebastian Ghiță

Contestația DNA vizează interdicția de a părăsi țara. Iniţial, contestaţia DNA trebuia judecată pe 30 ianuarie 2017, termen schimbat pentru data de 5 ianuarie 2017, când procurorii ar putea cere ca Ghiţă să fie arestat preventiv în lipsă.

Pe 16 decembrie, ÎCCJ a admis solicitarea fostului deputat de ridicare a interdicţiei de părăsire a ţării "fără încuviinţarea organului competent", în dosarul în care este judecată alături de foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti Aurelian Mihăilă şi Liviu Tudose, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Isps, şi Viorel Dosarul, fost şef al Poliţiei Judeţene Prahova.

Decizia de ridicare a interdicţiei, nedefinitivă şi nici executorie, i-a fost înmânată lui Sebastian Ghiţă luni dimineaţă, 19 decembrie, când acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru măsura controlului judiciar, potrivit unui comunicat remis joi de Poliţia Română.

Ghiţă fusese citat miercuri, la ora 12.00 la DNA Ploieşti

Fostul deputat a fost citat miercuri, la ora 12, de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul Ponta – Blair în care este acuzat de spălare de bani. Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat, în faţa procurorilor ajungând doar avocaţii săi.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a solicitat, de urgenţă, şefului Poliţiei Române, efectuarea unei anchete interne cu privire la modul în care au acţionat poliţiştii în cazul dispariţiei fostului deputat Sebastian Ghiţă, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă, anunţă IGPR.

Anchetă cerută de ministrul de Interne

Poliţia Română susţine că s-a solicitat sprijin şi Poliţiei de Frontieră, că au fost făcute verificări la punctele de trecere a graniţei şi că, "până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieşirea din ţară". Din comunicat reiese că Sebastian Ghiţă se afla sub supravegherea Direcţiei Operaţiuni Speciale(DOS) de luni, 19 decembrie, din dispoziţia DNA Ploieşti, dar, susţine Poliţia Română, ordonanţa procurorilor "nu a presupus un control în trafic sau limitarea libertăţii inculpatului".

Ghiţă, dat în consemn la frontieră

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia procurorii DNA Ploieşti au emis miercuri un mandat de aducere, a fost dat în consemn la frontieră şi este căutat de poliţişti pe teritoriul întregii ţări, au declarat surse apropiate anchetei. Potrivit acestora, Sebastian Ghiţă a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit. Poliţiştii îl caută în continuare pe Sebastian Ghiţă, sursele citate precizând că a fost dat în consemn la punctele de frontieră şi că este căutat pe teritoriul întregii ţări.

Procurorii DNA Ploieşti au emis, miercuri, mandat de aducere pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, după ce acesta nu s-a prezentat la Parchet în baza citaţiei anchetatorilor, au declarat surse apropiate anchetei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră