Sebastian Ghiţă, dat în consemn la frontieră. Se pregătește mandatul de arestare?

22 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Sebastian Ghiţă, dat în consemn la frontieră. Se pregătește mandatul de arestare?

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia procurorii DNA au emis, miercuri după-amiază, un mandat de aducere, este dat în consemn la frontieră, dar şi la toate unităţile de poliţie. Acest lucru a fost posibil intrucat el nu a fost gasit la domiciliu şi nici în locurile pe care le frecventează.

Ghiţă s-a prezentat ultima dată luni la IPJ Prahova, unde a semnat conform procedurii controlului judiciar impus de procurori în privinţa sa. Dacă nu va fi găsit, DNA poate cere mandat de arestare preventivă în lipsă.

Conform procedurilor, după primirea unui proces-verbal în care poliția spune că nu a fost găsit, procurorii DNA pot cere instanţei emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele celui căutat.


Sebastian Ghiţă este urmărit penal de către DNA Ploieşti, alături de Victor Ponta, în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în anul 2012.


Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita lui Tony Blair, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră