Școala altfel: "Împreună pentru un stil de viaţă sănătos!"

28 Apr 2016 | scris de Cristi Severin
Școala altfel:

Peste 200 de elevi, însoţiţi de cadrele didactice şi părinţi, de la şcolile gimnaziale Petre Ispirescu şi Anastasia Popescu au primit sfaturi de nutriţionişti şi campioni ai sportului românesc, despre regulile pe care trebuie să le  respecte pentru a avea un stil de viaţă sănătos: respectarea celor trei mese principale pe zi şi două gustări, respectarea unui program de somn de 6 – 8 ore, hidratarea corespunzătoare cu apă (minim 2 litri/zi) şi practicarea exerciţiului fizic, în mod regulat. 

Programul pregătit de organizatori a fost compus din: ora de nutriţie susţinuta de specialişti în domeniu, vizita la Muzeul Sportului Românesc, vizionare film cu medaliaţii olimpici ai României în sala Amfiteatru a Casei Olimpice şi ateliere sportive susţinute de antrenorii echipei naţionale de rugby pe terenurile federaţiei.  

La finalul campaniei toţi participanţii au fost premiaţi de către reprezentanţii Fundaţiei Wings, Federaţiei Române de Rugby şi COSR pentru implicare şi participare în proiectul “Împreună pentru un stil de viaţă sănătos!”, cu diplome si medalii.

7451

Fundaţia Wings

Fundația Wings este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică ce oferă din 2010 servicii sociale în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

Prin inițiativele sale sprijina prin orice mijloace și eforturi, drumul tinerilor aflați în dificultate către o viață mai bună, către o viață mai sănătoasă.

Misiunea Fundației Wings este promovarea de modele pentru educarea, informarea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor, prin antrenarea comunităților în: conștientizarea și rezolvarea propriilor probleme; dezvoltarea spiritului de întrajutorare; promovarea unor concepte democratice cu privire la spijinirea familiilor marginalizate;inițierea și dezvoltarea de proiecte și activități care sa promoveze egalitatea de sanse, să îmbunătățească accesul la educație, instruire și servicii de sănătate.

Printre proiectele iniţiate de fundaţie se numără: “Trăim Sănătos! Mănâncă Sănătos! Fă Sport!” Sport & Fun!, Apel la O Viaţă Sănătoasă! şi multe alte proiecte umanitare, etc.

Programul ”Trăim Sănătos” a fost mai mult decat un program de slăbit, deoarece a urmărit deprinderea unui stil de viață sănătos și reintegrarea socială a copiilor marginalizați din cauza problemelor de greutate.

Proiectul s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, ce prezintă dereglări grave de greutate și le-a oferit acestora și părinților, consultanță medicală, nutrițională si psihologică, iar pe toată perioada desfăşurarii acestuia, Fundaţia Wings le-a asigurat, gratuit, toate serviciile, timp de 1 an de zile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră