Asta înseamnă să fii mafiot! Stăpânii de sclavi de la Berevoeşti vor în libertate. Pentru bună purtare, nu?

18 Iul 2016 | scris de Mara Răducanu
Asta înseamnă să fii mafiot! Stăpânii de sclavi de la Berevoeşti vor în libertate. Pentru bună purtare, nu?

Primul dosar în care sunt 17 contestaţii se va judeca marţi la Curtea de Apel Piteşti, iar pentru cel de-al doilea dosar nu a fost încă stabilit un termen. Aceşti oameni care au dat dovadă de o cruzime greu de imaginat vor să fie puşi în libertate. Anchetatorii au scos la iveală monstruozităţile de care aceştia au dat dovadă. Ei au sechestrat zeci de oameni, printre care şi copii. I-au ţinut legaţi în lanţuri şi i-au bătut cu cruzime cu biciul atunci când refuzau să muncească sau să cerşească. Mai mult, le dădeau acestora mâncare foarte rar, iar când o făceau le aruncau resturi de mâncare pe jos, ca la animale, potrivit RTV. 

O situaţie revoltătoare care durează de zece ani, în Berevoeşti, judeţul Argeş. Într-un loc în care există un primar, există poliţie, există un preot, zeci de oameni sărmani, adulţi si copii, au fost răpiţi şi transformaţi în sclavi. Cazul sclavilor de la Berevoieşti, dincolo de revolta care te încearcă atunci când auzi despre o astfel de situaţie, ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte indolenta autorităţilor. Este posibil, într-o Românie în care avem din ce în ce mai multă aparatură performantă, unde tehnologia a evolaut, nimeni- dintre cei responsabili să se ocupe de siguranţa oamenilor- nu a sesizat această monstruozitate petrecută timp de zece ani în judeţul Argeş. Unde au fost poliţiştii? Unde a fost primarul? Unde a fost Biserica? Cine e responsabil, dincolo de vinovaţii direcţi, de acest caz de schizofrenie colectivă?

CITIŢI ŞI: Sclavii de la Berevoeşti, un caz de schizofrenie colectivă

38 de suspecţi urmăriţi penal pentru infracţiuni de trafic de persoane şi trarfic de minori

Procurorii DIICOT Piteşti au reţinut, în noaptea de miercurti spre joi, 38 de suspecţi urmăriţi penal pentru infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori în dosarul în care miercuri au fost făcute 40 de percheziţii în comuna argeşeană Berevoeşti, au declarat pentru News.ro surse judiciare. Reamintim că 40 de percheziţii domiciliare au avut loc pe raza localităţii argeşene Berevoeşti, unde anchetatorii bănuiesc că, din 2008 şi până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale care au recrutat 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

„În unele cazuri, victimele era răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membrii grupurilor infracţionale la domiciliile lor, unde aceştia prin constrângere forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor cât şi în proximitatea localităţii, respectiv : să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în jud. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantităţile de lemne sustrase", se arăta într-un comunicat de presă al DIICOT.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră