Schimbări radicale pentru ŞCOLILE DE ŞOFERI. Cum vor putea, pe viitor, să-şi obţină autorizaţia de funcţionare

12 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
Schimbări radicale pentru ŞCOLILE DE ŞOFERI. Cum vor putea, pe viitor, să-şi obţină autorizaţia de funcţionare

Pe termen scurt, este prevazuta introducerea inregistrarii video a examenelor pentru obtinerea certificatelor si atestatelor profesionale. Pe de altă parte, şcolile de soferi îşi vor putea prelungi autorizatia de functionare cu conditia ca minim 50% dintre cursanti sa promoveze examenul, potrivit hotnews.ro. 

De asemeni, potrivit documentului pus in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor, Guvernul ia in calcul sa permita accesul la examen doar pentru absolventii invatamantului obligatoriu (10 clase).Este prevazuta, totodata, crearea cadrului legal necesar pentru reabilitarea si consilierea conducatorilor auto cu abateri grave si repetate de la normele rutiere, mai ales in cazul soferilor profesionisti, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Guvernul a aprobat  Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră pentru perioada 2016-2020 și Planul de acțiuni pentru implementarea strategiei, având ca obiective majore creșterea siguranței rutiere și reducerea la jumătate a numărului de decese din accidente rutiere până în anul 2020 față de anul 2010. Asumarea de către România a acestor obiective este în concordanță cu orientările comunicate de Comisia Europeană pentru perioada 2011-2020 pentru un spațiu european de siguranță rutieră și reducerea deceselor cu 50% față de perioada anterioară.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră